marszall Opublikowano 28 Maja 2010 Opublikowano 28 Maja 2010 Posiadam w autku małą navi i kolorowy FIS, niestety nie potrafię nic zrozumieć z niemieckiej instrukcji obsługi, stąd moje pytania: 1. Co oznaczają te cyferki 1 i 2 przy przełączaniu przyciskiem reset? Czy są to jakieś dwa tryby pracy, które niczym się nie różnią czy stoi za tym jakaś głębsza filozofia? 2. Mam wrażenie, że dane o średnim spalaniu i czasie jazdy resetują się same co jakiś czas, ale tylko w trybie 1. To normalne? 3. Czy można jakoś zmienić język FIS na angielski? Widziałem, że w niektórych wersjach nad kółkiem do obsługi navi jest przycisk "Menu", ale u mnie nie ma. 4. W nawigacji kiedy wejdę w menu "Destination" mogę wybrać "City" i podać miasto, ale nie udało mi się nijak podać ulicy. Poza tym przy jednej z opcji w menu "Destination" (zdaje się, że "Local area") mam ikonkę kłódki i nie można jej wybrać. Czy można to jakoś odblokować? Trochę szukałem na forum, ale niestety nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na moje pytania Z góry dzięki za pomoc.
steve69 Opublikowano 28 Maja 2010 Opublikowano 28 Maja 2010 1. Co oznaczają te cyferki 1 i 2 przy przełączaniu przyciskiem reset? Czy są to jakieś dwa tryby pracy, które niczym się nie różnią czy stoi za tym jakaś głębsza filozofia? 2. Mam wrażenie, że dane o średnim spalaniu i czasie jazdy resetują się same co jakiś czas, ale tylko w trybie 1. To normalne? Wartości z indeksem 1 - pamięć pojedyncza. Po przerwaniu jazdy na więcej niż 2 godziny pamięć zostaje wyzerowana. Wartości z indeksem 2 - pamięć sumaryczna. Po wyłączeniu zapłonu dane pozostają w pamięci. Jeżeli jazda trwa dalej, wartość jest doliczana. 3. Czy można jakoś zmienić język FIS na angielski? Widziałem, że w niektórych wersjach nad kółkiem do obsługi navi jest przycisk "Menu", ale u mnie nie ma. Tu masz o zmianie języka komunikatów FIS (potrzebny VAG): http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=34060.msg1435918#msg1435918 -- Pozdrawiam. Sławek
marszall Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Opublikowano 28 Maja 2010 Wielkie dzięki za odpowiedź Teraz pozostaje jeszcze tylko pytanie o tę nawigację
Rekomendowane odpowiedzi