ic3ek Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 Witam Koledzy mam do was pytanie. Otóż dzisiaj chciałem podłaczyc do konca FIS i napotkałem pewien problem, Poszukiwania tycza sie krancowek dzwi tylnich, Znalazłem kabel gdzie pokazuje sie masa po otwarciu dzwi tylnich ale zarowno prawych jak i lewych. A ja potrzebuje miec rozdzielone sygnały z krancówek "osobno prawa" "osobno lewa" Dżwi pasażera znalazłem ale nigdzie nie moge doszukac sie krancowek dzwi tylnich. Moze ktos kto podłaczał FISA wie gdzie szukac kabelków???
krzyniek Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 może tu coś znajdziesz ( obszerny temat) http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t10354.0.html;highlight=monta%C5%BC+zegar%C3%B3w+z+fis
grippen Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 nie wiem jak jest w modelach poliftowych , ale w moim roczniku jest taki schemat i wygląda na to że masa jest wspólna na drzwi pasażera, oraz tylne lewe, prawe.
ic3ek Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Opublikowano 30 Maja 2010 nie wiem jak jest w modelach poliftowych , ale w moim roczniku jest taki schemat i wygląda na to że masa jest wspólna na drzwi pasażera, oraz tylne lewe, prawe. Schemat z AUTODATY ??? A własnie tak znalazłem ze dzwi pasazera + dzwi tylne P/L sa na jednym kablu, Znalazłem takze osobno dzwi pasażera ale jak odłaczyłem jedna wtyczke to po otwarciu tylnich dzwi pokazywało na fisie otwarcie od strony pasazera. Moze ktos ma jeszcze informacje gdzie znalezc osobno krancówki tylnych dzwi ??? Bo jak nie to sobie bede musiał ciagnac 2 dodatkowe kable ???
grippen Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 schemat jest chyba z Autodaty kiedyś kolega Dropsone przesłał jak montowaliśmy lampki wdrzwiach napisz do niego może ci pomoże z tymi krańcówkami[br]Dopisany: 30 Maj 2010, 11:09_________________________________________________można by było inną krańcówkę wstawić coś takiego np http://moto.allegro.pl/item1012721953_wylacznik_czujnik_drzwiowy_vw_seat_alhambra.html tylko żeby było podobne do naszych aby miała wyjscie na trzy styki może być nawet od innych modeli samochodów
ic3ek Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Opublikowano 30 Maja 2010 schemat jest chyba z Autodaty kiedyś kolega Dropsone przesłał jak montowaliśmy lampki wdrzwiach napisz do niego może ci pomoże z tymi krańcówkami[br]Dopisany: 30 Maj 2010, 11:09_________________________________________________można by było inną krańcówkę wstawić coś takiego np http://moto.allegro.pl/item1012721953_wylacznik_czujnik_drzwiowy_vw_seat_alhambra.html tylko żeby było podobne do naszych aby miała wyjscie na trzy styki może być nawet od innych modeli samochodów Ale ja nie potrzebuje krancowek, zawsze mozna sie podłaczyc do tych co sa diode na wejscie"w razie czego" i bedzie oki Chodzi o to ze te kabelki gdzies ida "sa po dwa na kazda krancowke" -> brazowoczerwony na obydwoch krancowkach -> oraz brazowofioletowy L , brazowozielony P I gdzie te kabelki ida bo napewno steruja oswietleniem wewnetrznym. A ja je potrzebuje tylko zlokalizowac, bo znalezc to znajde dokładnie je miernikiem, ale ja nawet nie wiem gdzie szukac, bo w wtyczkach w słupku kierowcy nie ma ich.
Rekomendowane odpowiedzi