Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jak usunąć rysę z felgi?. Zdjęcia wstawione. Prośba o pomoc :).

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:.

Mam pytanie. Czy wie ktoś jak mogę usunąć rysę z felgi? Ona nie jest duża, ani głęboka. Powstała po tym jak pod złym kątem wjeżdżałem tyłem na krawężnik :wallbash::confused4: ;(. Wystarczy pasta polerska? Jak tak to jaka, a może macie inny pomysł? Za wszelką pomoc bardzo dziękuje :). Jak trzeba będzie zdjęcie umieścić. To jutro zrobię i wrzucę.

Opublikowano

no to wrzuć,będzie widać co i jak jest zniszczone/uszkodzone :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Zdjęcia przedstawiają wszystkie 4 felgi:

1.

dsc00621fz.jpg

2.

dsc00609i.jpg

3.

dsc00614lg.jpg

4.

dsc00617s.jpg

5.

dsc00618j.jpg

6.

dsc00610dd.jpg

Wszystkie uszkodzenia (oprócz 2 zdjęcia) powstały we wcześniejszym okresie.

Opublikowano

pozostaje malowanie,wszystkiego nie usuniesz

Opublikowano
  • Autor

A te ryski z 2 zdjęcia da się jakoś spolerować jakąś pastą polerską?[br]Dopisany: 30 Maj 2010, 22:21_________________________________________________Ma ktoś jakieś pomysły? Proszę o pomoc :notworthy:

Opublikowano

A te ryski z 2 zdjęcia da się jakoś spolerować jakąś pastą polerską?

powinno pomóc na takie małe ryski-musiałbyś zobaczyć moje "RYSY" :wink4:
Opublikowano
  • Autor

Coś wykombinuje :przebiegly:. Jak się uda i końcowe efekty będą zadowalające to wrzucę na forum :):hi:.

Opublikowano

spróbuj pastą tempo...a najlepiej oddać do malowania będą jak nowe..a koszt myślę że 300zł max

Opublikowano

a do zwykłego lakiernika oddać felgi do malowania?

Opublikowano
  • Autor

Mój kolega ma taki zakład, że malują, naprawiają i regenerują felgi i z tego co pamiętam mówił mi 200 zł za komplet felg stalowych... nie wiem jak w przypadku aluminiowych... Muszę go spytać :wink4:.

Opublikowano

Też pytałem o malowanie takich alusów bo mam identyczne, ale powiedzieli mi że trzeba malować wszystkie bo jednej nie pomalują tak żeby się od reszty nie odróżniała... nie dobiorą takiego lakieru jak w oryginale :disgust:

Ale może to tylko tacy "fachowcy" w moim mieście :gwizdanie:

Za 4szt. biorą 380zł

Opublikowano

hmm to wiesz nie ma aż tak źle jeżeli lakieru nie dajesz ty tylko oni:)

co do stalowych to sam dam rade zrobić :tongue4::D:P

Opublikowano
  • Autor

Zgadza się :kox::naughty:. Samemu można prawie wszystko jeśli się chce, ma się trochę umiejętności i przede wszystkim ma się czas, ale jak się coś spier to :wallbash::thumbdown: to się wtedy człowiek wkurza na siebie... Alu felg na pewno bym nie malował bo efekt pewnie byłby odwrotny od zamierzonego :polew::tongue4:.

Opublikowano

hmm powiem ci że kupiłem felgi nowe i co o krawężnik musiałem przyhaczyć i lakier zdarty na rancie :kwasny: ale na szczęście tego nie widać aż tak, i pomalowałem na srebrno tez trochę, :wallbash:

a jak to u was jest z odkręcaniem kół, bo ja ostatnio odkręcałem i kurde klucz się odkręcił na otworze i zarysowane;/ musiałem potem taśmą owijać by tak nie było na innych, masakra

Opublikowano

Skyliner89 - taka rysa to nie rysa, nie opłaca się malować. Takiego czegoś nie widać nawet na postoju, no chyba że ktoś kucnie i zacznie oglądać :) Prawdę mówiąc to jak obejrzałem te foty to nie widziałem o co Ci chodzi, dopiero po przeczytaniu dalszych postów skumałem, że o te mini-ryski widoczne tylko pod lupą :)

Opublikowano

Jeżeli już malować to wszystkie,bo nie zrobią Ci tego na jednej. Ryska jest prawie w ogóle niewidoczna,możesz spróbować specjalnym preparatem do usuwania rys.

Opublikowano
  • Autor

Jeżeli już malować to wszystkie,bo nie zrobią Ci tego na jednej. Ryska jest prawie w ogóle niewidoczna,możesz spróbować specjalnym preparatem do usuwania rys.

Może jestem za bardzo spostrzegawczy, że widzę te wszystkie rysy :mysli:... :polew:, a jak ten specjalny preparat do usuwania rys się nazywa? :kox:. Ja na Allegro znalazłem takie coś: http://www.allegro.pl/item1022739136_pasta_polerska_lekkoscierna_do_rys_nano_gratis.html i http://www.allegro.pl/item1050654822_no_1_autosol_pasta_polerska_polerowania_aluminium.html. Co Panowie o tych pastach polerskich sądzą? :decayed:.

Opublikowano

Skyliner89 - nie chodzi o to, że jesteś spostrzegawczy, tylko o to że wiesz gdzie patrzeć :) Ja mam tak samo z kilkoma mini-wgniotkami parkingowymi - jak komuś o nich mówię to szuka i szuka i nie widzi... a ja wiem gdzie są, patrze tam od razu i widzę :polew: Mówię Ci, nie masz się czym martwić :> Skoro tak Cię w oko kłują takie malutkie kreseczki, to jakbyś moje ranty zobaczył to byś zawału chyba dostał, poprzedni właściciel felg chyba tylko przy krawężnikach parkował :) Ale i tak nic nie widać póki nie podejdziesz i się nie schylisz żeby obejrzeć. Mówię Ci, wydaj kasę na coś innego :>

A co do tych past polerskich to spróbuj najpierw na jakiejś niewielkiej powierzchni i zobacz jak wyjdzie. Ja kiedyś kupiłem środek do aluminium, czyszczący i polerujący jednocześnie, roboty było z nim od cholery a nic się nie poprawiło. Nawet listwy aluminiowej nie wyczyścił a co dopiero felgi :thumbdown:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja bym tego nie malował bo szkoda kasy dla takiej rysy :) nie ma co przezywac bo tego na 99% nie widac :tongue4: a troche pasty tempo i szmatka i powinno sporo tego zejsc :>

Opublikowano

RYSY powiadasz :gwizdanie: to spójrz na mojem i śpij spokojnie :wink4:

9c641f5f6c57683cm.jpg