Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Otwieranie bagażnika z pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jako, że dopiero od niedawna jestem użytkownikiem A4 mam pytanie dot. otwierania klapy bagażnika z pilota. Czy klapa powinna się otwierać za każdym razem jeśli naciskam przez ok 2s przycisk na pilocie czy po zamknięciu jej trzeba odczekać jakiś czas, żeby znowu można ją było otworzyć w ten sposób? Może to głupie pytanie, ale u mnie jeśli otworzę klapę, zamknę ją i ponownie próbuję otworzyć pilotem to nie da rady. Słychać jakby siłownik centralnego pracował, ale nie mogę otworzyć bagażnika. Dopiero jak odczekam kilka minut to nie ma problemu z otwarciem. Czy to normalne czy coś z elektryką u mnie nie tak?

Opublikowano

Właśnie sprawdziłem to u siebie: mogę otwierać klapę bagażnika pilotem od razu po zamknięciu bez żadnego czekania (testowałem to 5 razy pod rząd).

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano
  • Autor

Chyba będę musiał na początek znaleźć kogoś z VAG-iem, że sprawdzić co jest nie tak. Może coś z pilotem albo z elektryką centralnego zamka jest nie tak?

Opublikowano
:good: potwierdzam mozna otwierac od reki :cool1:
Opublikowano

Witam!

Jako, że dopiero od niedawna jestem użytkownikiem A4 mam pytanie dot. otwierania klapy bagażnika z pilota. Czy klapa powinna się otwierać za każdym razem jeśli naciskam przez ok 2s przycisk na pilocie czy po zamknięciu jej trzeba odczekać jakiś czas, żeby znowu można ją było otworzyć w ten sposób? Może to głupie pytanie, ale u mnie jeśli otworzę klapę, zamknę ją i ponownie próbuję otworzyć pilotem to nie da rady. Słychać jakby siłownik centralnego pracował, ale nie mogę otworzyć bagażnika. Dopiero jak odczekam kilka minut to nie ma problemu z otwarciem. Czy to normalne czy coś z elektryką u mnie nie tak?

Mam ten sam problem, chyba tam coś siada bo czasem jak ja zamknę i chce otworzyć to nie idzie. Dopiero po po jakimś czasie da się otworzyć.

Opublikowano

Mi sie blokował siłownik i tak miałem. Ale ostatecznie tak sie zablokował ze to już był jego koniec i musiałem kupić nowy.

W ASO zapłaciłem za siłownik 170 zł.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podłączę się bo mam podobny problem. Tylko że u mnie wogole nie otwiera klapy jak wcisne ten przycisk. VAG pokazuje ze sygnal idzie ale klapa nie otwiera sie. Tylko recznie jak nacisne to idzie. Moze to problem z kodowanie modulu? Ma ktos pomysla?

Opublikowano

Witam podlaze sie pod temat :> :> :>

Nom u mnie guzik dziala klape otwiera ale trzeba ja recznie podniesc.

A ja sobie tak wlasnie myslalem zeby zalozyc silniejsze silowniki i zeby podnosily klape do gory, kolega w golfie tak kombinyje.

Moze ktos wie jakich silownikow uzyc?

POZDRO :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

u mnie to samo ? powiedzcie Pany czy we wszystkich klapa otwierała się "sama" czy miały to tylko jakieś lepszejsze wersje ?

Kluczyk mam taki : audi.jpg

Opublikowano

u mnie to samo ? powiedzcie Pany czy we wszystkich klapa otwierała się "sama" czy miały to tylko jakieś lepszejsze wersje ?

Kluczyk mam taki : audi.jpg

ja mam taki sam kluczyk i otwieranie klapy dziala tak jak kolega Klajtekkk21 napisal, jesli u Ciebie nie chodzi to moze cos z kodowaniem masz zwalone :mysli:

Opublikowano

wydaje mi się, że tam gdzie sama się otwiera są dołożone sprężynki na siłowniki. Był u nas już taki temat, i wszyscy kierowali na forum octavi, tam jeden użytkownik namierzył producenta i można było zamówić.

Opublikowano

gdzie te sprężynki można nabyć znajdziesz to ?

Opublikowano

mech15, dobre z Ciebie Chłopisko : strona 16 :

Tomasz Zientek

METALimpex sp. z o.o.

43-100 Tychy / Poland

ul. Przemysłowa 55

Tel. +48 32 323 22 85, +48 32 780 19 80

Fax. +48 32 780 19 81

[email protected]

p.s.

nie mógłby Któryś z Was (komu otwiera sie klapa) napisać czy ma tam takie sprężynki albo wrzucić foto ?

akurat mnie interesuje sedan :chytry::hi:

a efekt chcę mieć taki :

Opublikowano

Nom jak by ktorys z hlopakow zamawial a tez bym byl chetny.

Tylko ze ja moge komus przeslac kase na P&P, a ktos by mi je wyslal bo mieszkam na wyspach:)

Dajcie znac jak bedziecie zamawiac.

POZDRO

Opublikowano

czytałem o tych sprężynkach wszystkie strony 47 z forum oktawi i okazuje się że mod nie wart zachodu,niszczą się siłownii a sprężynki tracą siłę, wypycha też klapę tóra brzydko odstaje :wallbash:

Opublikowano

i niszczy się zamek :confused4:

Opublikowano

sprawdzałem u siebie prawie nie ma miejsca na tą sprężynę :thumbdown: