AZIK Opublikowano 31 Maja 2010 Opublikowano 31 Maja 2010 Nooo zeby nie było ze B7 jest idealne itd ale ciężko kręci kierą... ale nie zawsze.. niekiedy jest tak że luzik a niekiedy po prostu jakby wspomaganie nie chodziło... nic nie piszczy nic nie stuka a jednak jest problem szczególnie uciążliwe jest to podczas parkowania bo jak wiadomo 235 też stawia swój opór... od czego zacząć??? bo tak musze z tym do kogoś podjechać, ale wolałbym mieć troszkę świadomości
udy Opublikowano 31 Maja 2010 Opublikowano 31 Maja 2010 Ja właśnie jestem na etapie walki z wspomaganiem, pompa nowa oryginał, maglownica zregenerowana, i nadal jest źle, za tydzień ponownie jadę na wyjecie magla i sprawdzenie, kierownice starlem tak że muszę obszyc,
AZIK Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2010 ach koła dalej się cieżko kręcą płyn w zbiorniczku o zabarwieniu metalicznym - powód pompa wspomagania gdzie szukać??? nowa??? zamienik??? używka ??? regenerowana??? jakaś firma??? czy w motorku 3,0 były różne pompy??? czy trzeby mieć na uwadze ilość Barów pompy???
Cuber Opublikowano 24 Czerwca 2010 Opublikowano 24 Czerwca 2010 czy w motorku 3,0 były różne pompy??? z tego co pamietam były takie same jak w 2,7 TDI , 130 barów
AZIK Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Opublikowano 6 Lipca 2010 spoko Cuber ale moze jeszcze ktoś podpowie jak temat ugryźć, bo raczej ASO odpada[br]Dopisany: 25-06-2010, 07:27:29_________________________________________________pompa wynieniona kiera kręci jednym palcem tylko jako zamiennik była wsadzona jakaś pompa z 93 roku ??? :wallbash: Cuber niestety mechanik nie dał mi gwarancji na robotę, gdyż pompa używka coprawda o nr zgodnym z etką oraz dlatego ze przepłukanie całego układu to długi i mozolny proces... nie wiadomo czy magiel (uszczelki) nie jest uszkodzony na skutek założonej pompy wspomagania i rozsypaniem się jej.... opiłki itp
Rekomendowane odpowiedzi