Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Trzęsie silnikiem przy odpalaniu i gaszeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam problem trzęsie mi silnikiem przy odpalaniu a najbardziej jak gasze , aż nie miłe uczucie jakby zaklepało całym na boki, podczas jazdy zależy,jest teoria że to poduszki pod silnikiem, co o tym myslicie?

Opublikowano

Witam Mam problem trzęsie mi silnikiem przy odpalaniu a najbardziej jak gasze , aż nie miłe uczucie jakby zaklepało całym na boki, podczas jazdy zależy,jest teoria że to poduszki pod silnikiem, co o tym myslicie?

Ten typ tak ma zalezy czy mocno czy nie.Może poduszki a może dwumas :)
Opublikowano

jeśli dwumas to już nie ":)" . I dwumas czasem objawia się wpadaniem w "rezonans" na wolnych obrotach (oznaka już poważnego jego końca ). Jeśli nie ma tego objawu bardziej skłaniał bym się ku poduszkom.

Opublikowano
  • Autor

Dwumas już był wymieniony, biorę się za poduszki dzięki.

Opublikowano

Dwumas już był wymieniony, biorę się za poduszki dzięki.

tylko nie kupuj tanich podróbek bo szkoda kasy a efekt będzie odwrotny :decayed:
Opublikowano

jeśli dwumas to już nie ":)" . I dwumas czasem objawia się wpadaniem w "rezonans" na wolnych obrotach (oznaka już poważnego jego końca ). Jeśli nie ma tego objawu bardziej skłaniał bym się ku poduszkom.

Rezenans w sensie telepie wszystkim tak, że to widać choćby patrząc na kierownicę? Pytam, bo po wymianie dwóch plecionek (obie 10 cm) i wieszaków wydaje mi się, że trzęsie mi bardziej niż przed wymianą :mysli:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

posiadacze ETKI !!!Proszę o nr. katalogowe poduszek silnika 1.9 TDI AFN 1999r 81 kW oraz pod skrzynię biegów :wallbash:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Kolego,

A ja dodam, że podobne objawy można uzyskać przy źle działającym zaworze EGR - jest w nim tak jak w przepustnicy zaślepka gasząca i w przypadku gdy z jakiś powodów "stanęła" właśnie takie objawy możesz mieć - telepanie przy gaszeniu i to nie małe ale energiczne i krótkie.

Polecam sprawdzić!

Opublikowano

W afn to raczej nie ma zaslepki gaszącej ---- u mnie nie ma

może warto by było aby autor dopisał od kiedy mu się to dzieje

u mnie po wyczyszczeniu nastawnika zanim ustawiłem precyzyjnie nastawnik ( miałem na dziendobry za wysoką dawkę )

3 czy 4 poprawki i jest OK ale jak było źle to też szarpało przy uruchamianiu i gaszeniu

ale przyznaje szarpanie przy gaszeniu również miałem jakiś rok temu -- ale po wymianie poduchy przeszło

Opublikowano

posiadacze ETKI !!!Proszę o nr. katalogowe poduszek silnika 1.9 TDI AFN 1999r 81 kW oraz pod skrzynię biegów :wallbash:

8D0199379J strona lewa 8D0199382M strona prawa

Opublikowano

Napisz ceny jak kupisz.