Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przegląd techniczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Szukalem i cos nie moglem znalesc, wiec zakladam temat z pytaniem jak to jest u Was z niemieckim przegladem technicznym przy rejestracji auta w PL, bo u mnie niestety w urzedzie kaza robic pierwszy przeglad w PL ten za 160zl, chociaz niemiecki mam wazny do 10.2012.

Pozdrawiam

Opublikowano

musisz zrobić w Polszy przegląd bez względu na to do kiedy masz ważny niemiecki, takie są przepisy inaczej nie zarejestrujesz auta

Opublikowano
  • Autor

aha ok

a jeszcze jedno pytanko, bo auto bedzie rejestrowane na brata na firme jednoosobowa i czy on musi jechac na ten przeglad czy moge zrobic to ja, bo brata teraz nie ma.

Opublikowano

mozesz jechac Ty :) tylko wez dokumenty od auta :) pzdr

Opublikowano
  • Autor

ok

dziekuje bardzo za rady

temat mozna zamknac :wink4:

Opublikowano

szwagier rejestrował golfa w listopadzie i mu powiedzieli w urzędzie, że jeżeli ma ważny przegląd z wypisanymi najważniejszymi danymi o nie musi robić pierwszego przeglądu w polsce

Opublikowano

pojazd sprowadzony z za granicy podlega okresowemu badaniu technicznemu. koszt to 98zł a nie jak kiedyś 169zł. dostajesz zaświadczenie z przeprowadzonego badania technicznego z terminem następnego badania które w dowód wbija WK lub SP.

co prawda każdy WK lub SP podchodzi do sprawy inaczej ale nie spotkałem się żeby gdziekolwiek było brane pod uwagę ważne badanie techniczne z innego kraju.

Opublikowano

szwagier rejestrował golfa w listopadzie i mu powiedzieli w urzędzie, że jeżeli ma ważny przegląd z wypisanymi najważniejszymi danymi o nie musi robić pierwszego przeglądu w polsce

:good:

Niestety, jak w urzędach bywa, każdy ma swoje widzimisie (czyt. brak wytycznych).

Ale jak to faktycznie wygląda, to nie wiem, bo nie testowałem na własnej skórze.[br]Dopisany: 31 Maj 2010, 16:31_________________________________________________http://www.powiat-zlotoryja.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=250&Itemid=135

Opublikowano

od września czy października 2009 przegląd z któregokolwiek kraju UE jest respektowany w Polsce, teoretycznie :sick3:

w praktyce pomimo tego że miałem przegląd niemiecki musiałem jeszcze raz zrobić w Polsce bo auto zostało wyrejestrowane w Niemczech i niby niemiecki przegląd nie jest już ważny...

Opublikowano
  • Autor

w praktyce pomimo tego że miałem przegląd niemiecki musiałem jeszcze raz zrobić w Polsce bo auto zostało wyrejestrowane w Niemczech i niby niemiecki przegląd nie jest już ważny...

no wlasnie glupia krowa w urzedzie tez mi tak mowila, ale Niemiec mi nie sprzeda zarejestrowanego auta :)

Opublikowano

Panowie jeżeli jest ważne badanie techniczne z Niemiec to nie trzeba robić przeglądu w Polsce!!! Kupiłem swój samochód z 2006 roku i badanie w dowodzie niemieckim ważne jest do lutego 2011, odebrałem wczoraj twardy dowód rejestracyjny i badanie techniczne mam ważne do 24.02.2011roku. musiałem tylko na stacji diagnostycznej uzyskać informację o naciskach na oś przednią i tylną wyrażone w kN. (kiloniutonach), bo Niemcy mają inne jednostki miary w dowodach rejestracyjnych i trzeba to przeliczyć na nasze normy :hi:

Opublikowano

Pełny przegląd kosztuje teraz 100pln i masz na rok problem z głowy, a na SKP tak musisz jechać żeby wpisali nacisk na osie.

Opublikowano

Panowie jeżeli jest ważne badanie techniczne z Niemiec to nie trzeba robić przeglądu w Polsce!!! Kupiłem swój samochód z 2006 roku i badanie w dowodzie niemieckim ważne jest do lutego 2011, odebrałem wczoraj twardy dowód rejestracyjny i badanie techniczne mam ważne do 24.02.2011roku. musiałem tylko na stacji diagnostycznej uzyskać informację o naciskach na oś przednią i tylną wyrażone w kN. (kiloniutonach), bo Niemcy mają inne jednostki miary w dowodach rejestracyjnych i trzeba to przeliczyć na nasze normy :hi:

zależnie od WK albo SP... termin badania technicznego zgodnie z aktualnymi przepisami diagnosta dopełnia do 3 lub do 5 lat od daty pierwszej rejestracji.

Niemcy nie mają żadnych innych norm... w Briefie masz podane wartości w N a u nas N x 100. zresztą naciski na osie masz wpisane na tabliczce znamionowej