Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Problem (chyba) ze zbieżnością

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem chyba ze zbieżnością... Byłem na ustawieniu zbieżności prawie 3 tygodnie temu zaraz po wymianie wahaczy (mastersport + końcówki febi). Po tym jak np. mocniej skręcam jadąc z jakąś tam prędkością (niezbyt dużą) to mam wrażenie, że samochód uślizguje się na kole przednim, na którym jest akurat największy nacisk (wrażenie jest takie, jakby koło za bardzo się wychylało w którąś tam stronę). Mam też wrażenie, że przód pływa czasem. Mam wydruk z ustawienia zbieżności, na którym widnieją różne wartości. Przy zbieżności jest to na lewe 1.30, na prawe 1.20. Niestety nie wiem jak to się ma do wartości podanych TUTAJ , czy są dobre, czy złe... Doradzcie coś, mam zawieszenie komfortowe 1BA :wink4:

Opublikowano

Jeśli wcześniej nie miałeś takich problemów to albo wina amorków że auto ci ucieka albo faktycznie wina zbieżności. Kat pochylenia koła się raczej nie zmienił bo nie miał przy wymianie wahaczy. Te wartości które podałeś to 1stopień i 20min czy jak ? Bo jeśli tak to na pewno się w normie nie mieści. Z drugiej strony ustawiali to fachowcy więc się chyba na rzeczy znali :decayed:

Opublikowano

Wcześniej nie miałem, zauwazyłem to po wymianie wahaczy. Na kartce, którą mi dali nie ma przy tych wartościach stopni, miałem nadzieję, że ktoś mi to wytłumaczy właśnie tutaj ;)