Gość zdeniu Opublikowano 11 Lipca 2006 Opublikowano 11 Lipca 2006 podłaczyłem vaga i wywaliło mi błąd który nie daje sie skasować douczonych :mrgreen: proszę o pomoc/podpowiedź :mrgreen: 65535 - Uszkodzony sterownik, Błąd jednostki kontrolnej lub modułu wewnętrznej kontroli. Błąd pamięci podtrzymującej (KAM) lub brak zasilania jednostki kontrolnej lub zły kontakt z uziemieniem lub nie zapisano żadnych usterek (jeśli MIL nie jest podświetlony), Błąd jednostki kontrolnej – w którymś systemie. z czym to się je i czemu nie moge wykasować błędu :?:
baskecior Opublikowano 11 Lipca 2006 Opublikowano 11 Lipca 2006 podłaczyłem vaga i wywaliło mi błąd który nie daje sie skasować douczonych :mrgreen: proszę o pomoc/podpowiedź :mrgreen: 65535 - Uszkodzony sterownik, Błąd jednostki kontrolnej lub modułu wewnętrznej kontroli. Błąd pamięci podtrzymującej (KAM) lub brak zasilania jednostki kontrolnej lub zły kontakt z uziemieniem lub nie zapisano żadnych usterek (jeśli MIL nie jest podświetlony), Błąd jednostki kontrolnej – w którymś systemie. z czym to się je i czemu nie moge wykasować błędu :?: Albo uszkodzony AQ, albo ECU powoli umiera :neutral:
Gość zdeniu Opublikowano 11 Lipca 2006 Opublikowano 11 Lipca 2006 proszę o tłumaczenia jak dla osiołka co to AQ - akumulator :?: :mrgreen: co to ECU - jakiś komputer :?: :mrgreen:
baskecior Opublikowano 11 Lipca 2006 Opublikowano 11 Lipca 2006 proszę o tłumaczenia jak dla osiołka co to AQ - akumulator :?: :mrgreen: co to ECU - jakiś komputer :?: :mrgreen: AQ- akumulator ECU- Engine Control Unit :smile:
Gość zdeniu Opublikowano 11 Lipca 2006 Opublikowano 11 Lipca 2006 AQ- akumulator nie wymieniałem jeszcze aq bo działa bez zarzutu czasem i z godzine sprzęt gra na wyłączonym silniku i działa dalej brak problemów z odpalaniem więc raczej jest dobry no chyba że mogą być jakieś inne uszkodzenia :?: ECU- Engine Control Unit czy to ten z lawej strony na podszybiu w plastikowej puszce :?:
baskecior Opublikowano 11 Lipca 2006 Opublikowano 11 Lipca 2006 AQ- akumulator nie wymieniałem jeszcze aq bo działa bez zarzutu czasem i z godzine sprzęt gra na wyłączonym silniku i działa dalej brak problemów z odpalaniem więc raczej jest dobry no chyba że mogą być jakieś inne uszkodzenia :?: ECU- Engine Control Unit czy to ten z lawej strony na podszybiu w plastikowej puszce :?: Bystry z Ciebie chłopiec. :smile: Autko nie było walone czy też nie była rezana instalacja silnika ?
spanky Opublikowano 11 Lipca 2006 Opublikowano 11 Lipca 2006 ECU- Engine Control Unit czy to ten z lawej strony na podszybiu w plastikowej puszce :?: tak dokladnie tam ... ;-) a co do samego bledu ... w starych jednostkah dwuplytowych (np.1Z ) dosyc czesto wystepowal ... jakies problemy czujnika doladowania .... w nmowszych moze byc np spowodowany zwyklym przeladowaniem turbiny , czasami spowodowane niedomganiami czujnika cisnienia atmosferynzego a nawet w przypadku problemow z komunikacja miedzy Vagiem a sterownikiem .... podobno tez jakies sterowniki Airbagow powodowaly ten blad ..... jezeli autko jezdzi jak nalezy i nie wpada w tryb awaryjny to chyba bym to olal ....... P.S a zapala sie moze kontrolka swiec zarowych ?
Gość zdeniu Opublikowano 11 Lipca 2006 Opublikowano 11 Lipca 2006 było walone co do instalacji to nie wiem czy cos mieszane ale jak sprawdzić dokladnie co jest przyczyną tego błędu :?:
spanky Opublikowano 11 Lipca 2006 Opublikowano 11 Lipca 2006 ale jak sprawdzić dokladnie co jest przyczyną tego błędu :?: patrz wyzej ... ;-)
Gość zdeniu Opublikowano 11 Lipca 2006 Opublikowano 11 Lipca 2006 P.S a zapala sie moze kontrolka swiec zarowych ? zapala sie tylko na chwilke przy włączeniu zapłonu czyli normalnie [ Dodano: 29-12-2006, 00:50 ] temat stary ale rozwiązany więc trzeba wyjaśnić i zakończyć okazało się iż przyczyną owego błędu był zaworek na obudowie ECU najprawdopodobniej szlak go trafił po tym jak do kompa dostała się oliwa http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t1992.0.html ale obudowa zmieniona , błędu nie ma i wsio gra :622:
Rekomendowane odpowiedzi