franc8 Opublikowano 31 Maja 2010 Opublikowano 31 Maja 2010 Witam, proszę o zamieszczenie schematu węży podciśnienia do AFN. Chodzi mi o te wężyki przy N75 oraz zaworki zwrotne (ja mam tylko 1 u siebie a podobno powinny być 2) i w która stronę mają być zwrócone. Najlepsze to by były foty - rozmieszczenie tego w aucie.
Sztomel Opublikowano 1 Czerwca 2010 Opublikowano 1 Czerwca 2010 http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=255be3e3b0c967de oczywiście nr 29 to N75 a zaworek zwrotny jest tylko jeden i z czarnej jego strony ma iść wężyk do pompy podciśnienia a z białej wężyk do trójnika przed akumulatorem podciśnienia i króćca oznaczonego jako VAC w N75, z króćca OUT N75 ma iść wężyk do gruchy przy turbo a z króćca ATM do obudowy filtra powietrza.
franc8 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2010 No to ok, dobrze teraz podłączone, przewody które idą do gruchy były o 5cm za krótkie (jakiś szpecu sobie skrócił) chyba miało to związek z mocą bo teraz wydaje mi się że ma lepszego kopa. Przy okazji zdejmowania wężyka z N75 ułamałem końcówkę skleiłem go i narazie ok ale coś mi się wydaję że na niezbyt długo. Ma ktoś jakiś patent (poza wymianą) na porządne sklejenie - może jakaś żywica lub klej 2 składnikowy?
Rekomendowane odpowiedzi