Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Nieraz nie otwiera centralny = brak oświetlenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiegoś czasu mam problemy z centralnym. Nieraz jest wszystko dobrze, zamyka i otwiera ale nieraz jest tak że wciskając pilot kierunki migną, kontrolka niby mruga, a nie zamyka drzwi. Zauważyłem też że jak wyciągne kluczyk ze stacyjki i po tym "kliknięciu" w stacyjce nie zapala mi się oświetlenie wnętrza to wtedy właśnie nie zamyka mi drzwi centralny. Co ma wspólnego jedno z drugim ? Dodam też że nieraz mi nie otwiera drzwi.

Opublikowano

Bezpiecznik sprawdź na początek

Opublikowano

może ktoras krańcowka w drzwiach sie wysypuje

Opublikowano
  • Autor

Bezpieczniki patrzałem, wszystkie dobre i nie są luźne. Co do krańcówki to możliwe że u kierowcy bo nieraz jak przekręce kluczyk w drzwaich to otworzy wszystkie, a nieraz tylko drzwi kierowcy.

Jednak dziwna jest dla mnie sprawa z tym oświetleniem że kiedy wyciągne kluczyk i światło się nie zaświeci w kabinie to wiem że centralny mi nie zamknie drzwi.

Opublikowano

oswietlenie po otwarciu drzwi dziala normalnie ?

Opublikowano
  • Autor

Jak działa oświetlenie to centralny zamyka i otwiera. A jak nie działa po otwarciu drzwi to wiem że nie otworzy.

Opublikowano

najwidoczniej ktoras z krancowek albo pompka lub modul komfortu

Opublikowano
  • Autor

No dzięki tylko teraz od czego zacząc ? Bo ja to bardziej w sprawach silnikowych siedze.

Opublikowano

mam identyczny przypadek,kolega pisal ze zimne luty w pompce centrala,ale jakos nie mam czasu sie zabrac.U mnie jest tak ze jak otworze z pilota to mrugna i nie otworzy z kluczyka to otworzy drzwi kierowcy tylko a jak pociagne za klamke i drzwi sie otworza to reszta sie otwiera=brak oswietlenia w srodku

Opublikowano

kolego vauxhall95 jak na moje oko to na 100 % krańcowka ale przyczyn może być kilka pompka zimne luty punkty masowe o których mowa w tym temacie http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_naprawa_oswietlenia_kabiny_gdy_nic_nie_pomaga-t77195.0.html

Opublikowano

Witam

Od jakiegoś czasu mam problemy z centralnym. Nieraz jest wszystko dobrze, zamyka i otwiera ale nieraz jest tak że wciskając pilot kierunki migną, kontrolka niby mruga, a nie zamyka drzwi. Zauważyłem też że jak wyciągne kluczyk ze stacyjki i po tym "kliknięciu" w stacyjce nie zapala mi się oświetlenie wnętrza to wtedy właśnie nie zamyka mi drzwi centralny. Co ma wspólnego jedno z drugim ? Dodam też że nieraz mi nie otwiera drzwi.

Witam kolega miał podobny przypadek,wygrzał luty w pompce i usterka znikła wszystko wróciło do normy,może warto by zajrzeć do pompki i sprawdzić jak to tam wygląda :mysli:

Pozdr :hi:

Opublikowano

tak ale to dwie krancowki naraz siadaja,bo wtedy jakich bym drzwi nie otworzyl oswietlenie nie dziala,dzisiaj wygrzeje te gluty w pompce zobaczymy moze pomoze

Opublikowano

krancowki obie nie siadają u mnie jedna od kierowcy sie wysypala i które drzwi bym nie otworzył to światło sie nie świeciło musza być sprawne bynajmniej przednie i sprawdził bym te połączenia mas pod dywanikiem tam wystarczy odrobina wilgoci i juz przewody pognite

Opublikowano

pompka wygrzana jak narazie wszystko dziala poprawnie,mialem jeszcze piny we wtyczkach zaśniedziale.

Opublikowano

nieraz dzialalo caly dzien dobrze,wiec napisze za okolo pare dni i zdam relacje

Opublikowano

jednak to nie jest to,wg. mnie teraz dziala jeszcze gorzej