Norbunio Opublikowano 2 Czerwca 2010 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Witam, Przyszedł mi do głowy jeden pomysł... Jestem na etapie malowania felg na kolor srebrny. Człowiek który mi to robi dobrał tak lakier że felgi są w kolorze ramki przedniej szyby (cabrio). Zapytałem go z ciekawości co sądzi o pomalowaniu lusterek na taki sam kolor jak felgi... nie zaprzeczył a nawet się uśmiechnął. Teraz pytanie do Was czy ktoś już tak robił, że zamiast zakupu nakładek pomalował lusterka na srebrno. Efekt tego akurat lakieru który mi dobrano jest identyczny jak lusterek srebrno satynowych. Zastanawiam się czy się n ie skusić a jak będzie bieda to pomaluje znowu na czarno. Pomalowanie lusterek nie będzie chyba drogie w 100zł się zmieszczę ? Nakładki kosztują coś koło 400zł...
Miszka82 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Opublikowano 2 Czerwca 2010 jak masz okazję pomalować to maluj sam jestem ciekaw efektu
Norbunio Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2010 Ja wiem że większość forumowiczów będzie mnie namawiała do lakierowania... ok chyba się skuszę żeby byc krulikiem doświadczalnym:)
Miszka82 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Opublikowano 2 Czerwca 2010 chyba się skuszę żeby byc krulikiem doświadczalnym:) przetrzyj szlak
Mateo1373 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Opublikowano 2 Czerwca 2010 O proszę Maluj, maluj - dobry pomysł. Jestem bliski zakupu nakładek a tu widze całkiem dobrą alternatywę.
Miszka82 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Opublikowano 2 Czerwca 2010 O proszę Maluj, maluj - dobry pomysł. Jestem bliski zakupu nakładek a tu widze całkiem dobrą alternatywę. jeśli by to wyszło to cenowo a ten kolor lusterek z eS to chyba taki lekki mat
sysek27 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Jak juz pomalujesz to dawaj foty no i numer lakieru sam wlasnie chcialem takie cos zrobic ale nie wiedzialem jaki lakier dobrac zeby efekt byl podobny...wiec czekam na relacje z przeprowadzonego eksperymentu.
Norbunio Opublikowano 3 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2010 Panowie prawdopodbnie dojdzie do tego zabiegu, cały czas się waham czy nie będzie wiochy. Jak zobaczę jak wyjdą felgi to podejmę ostateczną decyzję. Celuję w ten efekt
Wojtek_A4 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Za 400zl to kupisz chromowane IN-Pro swiecacy sie jak psu jajca Ja kupilem ori za 400zl ale to jak wygrana w toto lotka
Norbunio Opublikowano 3 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2010 Nie chcę chromów, muszą być satynowe. Wiem że za 400 kupię nowe nakładki, ale skoro jest szansa że za 100zł efekt będzie podobny to jestem za tańszą opcją. Druga sprawa że felgi będą tym samym lakierem polakierowane więc istnieje możliwość że całość wyjdzie cool
Ciepły Opublikowano 3 Czerwca 2010 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Ja też jutro kupuje farbę i pomaluje chce sprawdzić efekt ... Gorzej jak nie wyjdzie
Wojtek_A4 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Nie chcę chromów, muszą być satynowe. Wiem że za 400 kupię nowe nakładki, ale skoro jest szansa że za 100zł efekt będzie podobny to jestem za tańszą opcją. Druga sprawa że felgi będą tym samym lakierem polakierowane więc istnieje możliwość że całość wyjdzie cool Kolego gdzie niby za 400zl kupisz nakladki satynowe( nie chromowane ) ??
kudalty66 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 kolego, maluj nie masz sie czego obawiać, ważne jest tylko jaką farbą żeby zrobic taki półmat, bo jak pokryjesz to bezbarwnym lakierem to będą sie błyszczec, także pogadaj z ludzmi w mieszalni, są środki i farby które wyglądaja jak np listwy dolne w Mercach 124 te szerokie, one sa w półmacie i spokojnie tka farbe powinni ci zrobic, wybierz tylko kolor, i żeby był drobniutki pigment w farbie, bo jak bedzie grubszy to w słoncu bardzo sie wysrebrzy, chyba że tak chcesz???? pozdrawiam
Miszka82 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Ja też jutro kupuje farbę i pomaluje chce sprawdzić efekt ... Gorzej jak nie wyjdzie no i jak ?
sysek27 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Opublikowano 16 Czerwca 2010 No i co pomalowali i cisza...nikt nie chce sie pochwalic :gwizdanie:
Artur82 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 tez jestem ciekawy efektu...ale domyslam sie ze zdjecie tego nie odda
Ciepły Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Ciężka sprawa z tymi lusterkami ... trzeba to zrobić naprawdę dokładnie żeby nie wyszła wioska a do tego kolor ciężki do ogarnięcia
Artur82 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 kolor jak kazd inny...z tym ze efekt oczekiwany moze nie byc dobry
Norbunio Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2010 Panowie ja odpuściłem temat, niestety ale jak dla mnie efekt by był daleki od oczekiwanego. Lakier musiał by być bez klaru, bo z klarem efekt jest lipny-po prostu zwykłe srebrne lusterko. Podobno jest jakiś klar matowy ale nigdzie tego nie widziałem i nawet mi się nie chce grzebać w tym temacie dalej. Jakby ktoś osiągnął jakiś ciakwy efekt to proszę o info. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi