jaroszyjaroszy Opublikowano 3 Czerwca 2010 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Witam. Problem jest taki że nie mogę w żaden sposób otworzyć kufra,Centralny otwiera wszystko oprócz bagażnika ,kluczykiem nie mogę przekręcić ani w lewo ani w prawo. Może jest jakieś awaryjne otwieranie bagażnika ?. Pzdr.Jarek
mpg84 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Opublikowano 4 Czerwca 2010 No pewnie, że jest. Zdejmujesz tablicę rejestracyjną Wiercisz dziurę, mniej więcej pośrodku. Szczypcami łapiesz za ciegło, ciągniesz w górę i załatwione . Naprawa tego elementu to Syzyfowa praca, można się pobawić w odginanie cięgła, ale bardzo trudno jest je ustawić odpowiednio. Jak wygniesz za mocno w jedną stronę to mechanizm centralnego bedzie działał, ale nie bedzie dawał rady otworzyć zamka. Jak za mocno w drugą stronę to zamek otworzysz, ale tylko raz, potem mechanizm znów się zablokuje albo będziesz miał cały czas otwarty. Trochę to trudno tłumaczyć, trzeba zobaczyć na własne oczy Mi sie udało naprawić, działało 1 miesiąc teraz znów padło, razem z całym centralnym. Dobrze, że nie zalepiałem tej dziury
_Solar_ Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 jak dostanieszs sie do bagaznika to mozesz zdemontowac wkład zamka klapy zanieśc go do klucznika jakiegoch niech Ci ją zrobi na przyszłośc
Rekomendowane odpowiedzi