Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Pali mi ~ 18L gazu ! :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z moją B5. Autko mi paliło przeważnie 9-12 L gazu na 100 KM. Tydz temu zatankowałem autko 14L gazu i przejechałem niecałe 75 KM. Co daje nam 18L gazu. Jeździłem wręcz jak niedzielny kierowca :/ Jak mogę wyregulować ten beznadziejny gaz.. ? Instalacja bodajże 2 generacji. nie posiadam kabli. Wydaje mi się że to na parowniku się reguluje.. Proszę o pomoc

Opublikowano

na parowniku powinny być sróby regulujace , albo nie ryzykuj i jedz do jakiegoś serwisu LPG . Może też być ze dziadowski gaz zatankowales...

Opublikowano
  • Autor

tz ja mam jedną śrubę taką duża, którą się niby reguluje ilość gazu.. ale co do innych to nie wiem.. Taa ostatnio regulował mi gaz i skosił 50zł i dalej chodził jak burza paląc przy tym pół stacji LPG

Opublikowano

Zmień gazownika ,za regulacje to 30zł przeważnie biorą a ten się ceni i marnie robi

Opublikowano

Kolego jeżali auto paliło mniej a teraz pali więcej to znaczy że zanim oddasz auto do regulacji gazownik powinien sprawdzić dlaczego taka zmiana w spalaniu (filterki, reduktor). Jeżeli to gaz "na śrubę" to sam się nie rozregulował...

Opublikowano
  • Autor

No witam,

byłem u gazownika w Chrzanowie którego polecił mi kolega z a4-klub. Na instalację powiedział mi całkiem dobrze ale sterownik powiedział najgorszy z możliwych :kox:.

Wylot spalin coś tam co2 ([?]Chyba) ma być około 0.2 a ja mialem 5.0 :gwizdanie:

Mówi że S4 ma podobne spalanie :embarrassed:

Podobno robi co chce. Polcił mi stag300 ale cena tez dość wysoka bo 220zł.

Muszę zakupić kabel do tego sterownika i ściągnąć sterowniki i sam wgrywać co jakiś czas.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a pb pali ci normalnie czy też więcej :mysli:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Nie mialem okazji zobaczyc bo bardzo często jeżdżę na LPG.. :no:

Opublikowano

kolego ale jesli zaproponowano ci staga 300 to znaczy ze masz sekwencje ?

Opublikowano

Przy takim spalaniu to proponuję Ci sprawdzić auto na benzynie na jedno wyjdzie a bedziesz wiedział czy tylko gaz daje w du...

Opublikowano

a jaką w ogóle masz inastalację?? bo trochę tu nieścisłości, co ma STAG 300 do śruby w parowniku?? jak stag to znaczy że sekwencja, ja miałem ten silnik w Seacie Toledo i palił mi w granicach 9-11l/100km właśnie na STAG'u

Opublikowano
  • Autor

Sory chodziło mi o stag-100 lub stag-50 różnią się one 1 funkcją jakąś (coś z zaworem czy coś takiego) ja mam D.T. system Gaz II generacji czyli parownik silniczek, krokowy i tona kabli.

Powiedział że najlepiej wymienić na staga i będzie wszystko ok

Opublikowano

ja by, nie wymieniał lpg 2-gen to nic innego niż tylko przekaźnik co steruje obrotami i temp.

sprawdź autko vagiem czyli czy po stronie beny jest ok potem weź się za filtry apotem za regulacje mieszanki lpg :good:

Opublikowano

kolego jesli masz juz zmieniac to ja bym zmienił na bingo