Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Drgania podczas ruszania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najprościej żeby sprawdzić poduchy to zaciągnąć mocno ręczny, otworzyć maskę, poprosić kogoś żeby wsiadł do auta i zaczął ruszać. Jeżeli silnik będzie podrywać mocno do do góry znaczy, że poduchy są pozrywane. Można też wjechać na kanał i obejrzeć je od spodu, w nich znajduje się olej i jeżeli są uszkodzone to będzie on wydobywał się na zewnątrz. Można wsadzić kawałek łomu pod silnik i zacząć podrywać go do góry, wtedy też uszkodzenie będzie widoczne.

kolego zostaw sprzęgło w spokoju, nie masz dwumasa i nie masz się czym martwić raczej, poduchy do wymiany i będzie GIT :good: zrób jak koledzy radzą a ajlepiej ustaw się pod dobrą ale to dobrą górką i sam zobaczysz cy to poduchy!jeśli będzie skakał to koszt poduszek ok. 200zł ja mam pozrywane i mam to samo na zimnym ok a na ciepłym z dwójki muszę pod górke ruszać bo skacze bardzo i noszę się z zamiarami wymiany właśnie :wallbash:

pozdr

Za 200zł to możesz kupić zamienniki poduszek. Jeżeli nie chcesz czuć telepania w całym aucie i drżenia to tylko ORI LEMMFORDERA (około 300- 350zł za sztukę w zależności jakie i gdzie ma sie zniżki).

Opublikowano

Do tego co napisał kaliko44 dodam tyle, że w przypadku rozerwania poduszki pozostaje ślad w postaci zacieków czerwonego oleju, który znajduje się w poduszce.

Opublikowano

kolego z dwójki mi udawało się ruszać z obrotów ok 1300 i z wyczuciem ale to mega wyczuciem noga na sprzęgle!

obejrzyj poduchy jak koledzy radzą najpierw, bo widać co i jak u mnie lewa (ta duża) jest zlana olejem a prawa spękana widac gołym okiem i pod skrzynią chyba to zamo będzie bo coś musi zawsze ucierpieć :wallbash: