asurman Opublikowano 25 Lipca 2007 Opublikowano 25 Lipca 2007 pomozcie jestem swiezym posiadaczek A4 1.8T i nie wiem co te oznaczenia silnika znacza, i skad mam wiedziec jaki ja mam?
Dzo-Dzo Opublikowano 25 Lipca 2007 Opublikowano 25 Lipca 2007 Powiem Ci szczerze ze tez nie mam pojecia o co z tym chodzi ( chyba adminy nas przez do zablokują ) hahah
Yelo Opublikowano 25 Lipca 2007 Opublikowano 25 Lipca 2007 Jest to oznaczenie rodzaju silnika (były różne 1.8T jak i wszystkie inne motory) i pozwala określić dokładnie jaki jest osprzęt. Oznaczenie jest umieszczone w numerze silnika - składa się on z 3 liter i 6 cyfr. Litery to właśnie rodzaj silnika.
asurman Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Opublikowano 25 Lipca 2007 No wiem tylko ze mam wersje SPORT niby (tak auto figuruje w tutejszym urzedzie ruchu drogowego) a koles od ktorego kupilem powiedzial ze dlatego sa twardsze sportowe fotele, nieco twardsze zawieszenie no i 16'' felgi na standardzie ale kompletnie sie niestety nie znam na Audi(podobno normalnie sa 15'')
Lukas Opublikowano 25 Lipca 2007 Opublikowano 25 Lipca 2007 oj chlopaki chlopaki jezdzicie i nie wiecie tak w sumie czym jezdzicie te oznaczenia to rodzaj auta jeden silnik moze miec kilka oznaczen np 1,9 tdi 130 kucy moze byc AWX jesli 5 biegowa skrzynia lub avf jesli 6 biegow. a jak nie wiecie co macie to albo ksiazka serwisowa pierwsza strona lub wlepka kolo kola zapasowego
MarEsp Opublikowano 26 Lipca 2007 Opublikowano 26 Lipca 2007 A plastik z silnika ściągałeś - jest wygrawerowane oznaczenie na wysokości twojego pępka jak pochylisz się nad akumulatorem (o ile nie jesteś wzrostu J i L. Kaczyńskiego, bo wówczas musisz stanąć na krzesełku aby pochylić się nad aku, a napis będzie w okolicach jąder :polew: )
BJK Opublikowano 28 Lipca 2007 Opublikowano 28 Lipca 2007 (o ile nie jesteś wzrostu J i L. Kaczyńskiego, bo wówczas musisz stanąć na krzesełku aby pochylić się nad aku, a napis będzie w okolicach jąder :polew: ) Może i offtopic, ale zaje****y text
Rekomendowane odpowiedzi