Ciepły Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Panowie mam takiego pacjenta 1.8tQ AEB 97 rok ... Właściciel samochodu dał mi dziś auto bym je sprawdził bo brakuje mu mocy. Faktycznie autko jest zamulone z dieslem AJM 1.9 tdi 115 km dostałem o długość (dwa razy) Vaguś nic nie pokazuje w aucie wymieniliśmy wąż od odmy bo był pęknięty co nie zmieniło zachowania auta. Szukam lecz niestety w FAQ "Brak mocy" jest niedostępny dlatego też postanowiłem utworzyć nowy wątek. Sprawa jest dość pilna bo ja w/w diesla ośką 1.8t AEB zrobiłem o dwie długości auta. Proszę o pomoc czym może być to spowodowane. ps. Turbo gwiżdże i po manewrach nagrzewa się standardowo (czerwone)
sołtys85 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Panowie mam takiego pacjenta 1.8tQ AEB 97 rok ... Właściciel samochodu dał mi dziś auto bym je sprawdził bo brakuje mu mocy. Faktycznie autko jest zamulone z dieslem 1.9 tdi 90 km dostałem o długość (dwa razy) Vaguś nic nie pokazuje w aucie wymieniliśmy wąż od odmy bo był pęknięty co nie zmieniło zachowania auta. Szukam lecz niestety w FAQ "Brak mocy" jest niedostępny dlatego też postanowiłem utworzyć nowy wątek. Sprawa jest dość pilna bo ja w/w diesla ośką 1.8t AEB zrobiłem o dwie długości auta. Proszę o pomoc czym może być to spowodowane. ps. Turbo gwiżdże i po manewrach nagrzewa się standardowo (czerwone) Trzeba by sprawdzić ciśnienie doąłdowania. Niestety tylko manometr w rękę i do roboty. Sam borykam sie teraz ze spadkiem mocy i wiem, że trudno cokolwiek ustalić jednoznacznie wiec najlepiej ustawić siez komś i podmieniac graty po kolei.
Gość fudi Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Poprawka Ciepły, to był AJM 115, a nie 90, nie załamuj już Mateusza :>
Ciepły Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2010 Poprawione Dzieki Fudi. Musimy gdzieś więc zorganizować nanometr i sprawdzimy ile turbo ładuje ... Jak napisałem wyżej spadek jest straszny z 1.8 ADR idzie równo jakby turbo wogole nie ładowało ...
Gość fudi Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Ja gdzieś chyba mam manometr, jutro dam znać czy znalazłem
Ciepły Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2010 Wiciu było by fajnie bo ja nie mam, a przynajmniej będziemy wiedzieć jak turbo dmucha
Buba Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 poza tym o braku mocy w AEB bylo kilkanascie razy na tym forum. co, jak i gdzie sprawdzic. nie wiem dlaczego ten watek jeszcze nie jest w koszu
Ciepły Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2010 Pisałem wyżej że jest jakiś błąd w FAQ i nie odczytuje pewnych wątków. Mam chyba przyczynę ten wąż jest rozwalony i teraz pytanie co to za wąż i gdzie go dostać ? Idzie jakby od IC do turbo możliwe że przez to się tak dzieje ?: Uploaded with ImageShack.us
Buba Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 jak jest dziurra to ucieka powietrze i auto nie jedzie
Ciepły Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2010 Jest pęknięcie na tej rurze... gdzie taka moge dostać ?
Buba Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 szukaj na allegro albo na jakims szrocie lub angliku
Ciepły Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2010 Okazuje się że nawet w ASo tego nie ma bo już nie produkują więc pozostaje szrot
?agi Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Juz jest zamowiony i teraz sie nie dam 1.9TDI :D:D wroci moc hehe
?agi Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 No i waz przyszedl zalozony a za chwile jazda probona Mysle ze juz ok bedzie wszystko [br]Dopisany: 10 Czerwiec 2010, 13:34_________________________________________________No i Teraz Jest MOC!!hehe ale 150PS malo!!
Rekomendowane odpowiedzi