Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Gdzie szukać kostek od AIR BAG-ów???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej od dwóch dni świeci mi się kontrolka AIRBAG i czytałem troche że kostki pod siedzeniami lubią się wypinać albo nie łączą. Pytanie tylko gdzie dokładnie pod siedzeniami. I jeszcze jest pod kierownicą ale w którym miejscu. Jakby ktoś miał zdjęcia to proszę wrzucić.

Opublikowano

przy siedzeniach masz żółte kostki, nie muszą one wcale byś wypięte żeby złapało błąd wystarczy ze sie na chwile poluzowała. zacząłbym od podpięcia vaga i okreslenia co to za błąd. pozdrawiam

Opublikowano

najczęściej błędy wyskakują gdy mokra jest podłoga przed fotelem kierowcy lub pasażera gdyż pod wykładziną przed przednim wzmocnieniem podłogi są zamontowane czujniki G179 i G180 i często zalewa ich wiązkę jak i same czujniki. Sprawdź Vagiem i napisz co pokazał. Tu masz przykład gdzie jest czujnik G180 od poduchy siedzenia pasażera z przodu (G179 jest w identycznym miejscu tylko po stronie kierowcy a przykład pochodzi z Golfa 4 ale w A4 jest w tym samym miejscu i wcale nie trzeba demontować przedniego fotela by się do niego dostać a jedynie listwę progową trzymającą wykładzinę wraz z filcowym podbiciem) :

eb56031553711266med.jpg0b4aa7786d9b10c6med.jpg

Opublikowano

Ok jutro powinienem podpiąć pod VAG-a i zobaczymy co pokaże. Dzisiaj patrzyłem na te wtyczki pod siedzeniami i wszystko ok psiknąłem je Kontakt Spray-em. A na czujniki nie patrzyłem bo nie wiedziałem że tam się znajdują. :(

Opublikowano

A ja dzisiaj wywaliłem te kość i zlutowałem druty wywaliłem błąd vagiemi mam spokój polecam. :kox: