Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Filtr paliwa + powietrza - czy ma wpływ na turbinę i jej pracę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wymieniłem filtr powietrza ( średnio zabrudzony ) oraz filtr paliwa. Po wymianie jakby turbina głośniej zaczęła gwizdać - czy to dobry objaw ?

I przy wymianie f. paliwa zalałem go do pełna, zakręciłem poczekałem i odpaliłem niunie. I po 10 sek zgasła !! odpalam i nic, odpalam i nic,

odpalam 3 raz zaskoczyła pokrztusiła i poszła. I tu pytanie czy jest to poprawny objaw ?

Opublikowano
Wymieniłem filtr powietrza ( średnio zabrudzony ) oraz filtr paliw

:th:

Po wymianie jakby turbina głośniej zaczęła gwizdać - czy to dobry objaw ?

Ma gwizdać ;)

I przy wymianie f. paliwa zalałem go do pełna, zakręciłem poczekałem i odpaliłem niunie. I po 10 sek zgasła !! odpalam i nic, odpalam i nic,

odpalam 3 raz zaskoczyła pokrztusiła i poszła. I tu pytanie czy jest to poprawny objaw ?

Jak miałem poprzednio silnik 1Z to szczerze powiem, że nigdy nie dopuściłem do zapowietrzenia przy zmianie filtra. W Twoim przypadku gdzieś przedostało się powietrze do układu, ale pompa odpowietrzyła. Zdarza się. ;)

Opublikowano

z tego co mowil mi Rogal im glosniej gwizdze turbina tym blizszy jej koniec- jestem swiezo po wymianie turbiny i stara po wycieciu kata wyraznie mi gwizdala a nowej prawie nie slychac

Opublikowano

z tego co mowil mi Rogal im glosniej gwizdze turbina tym blizszy jej koniec- jestem swiezo po wymianie turbiny i stara po wycieciu kata wyraznie mi gwizdala a nowej prawie nie slychac

spotkalem sie z dokladnie ta sama opinia, z kilku innych (powaznych) zrodel... czyli wyglada na to, ze tak jest :)

• 2 lata później...
Opublikowano

witam w mojej niuni to wszystko chodzilo normalnie po 1100km zgasilem silnik po 5min postoju i na 2-dzien turbina padla mam 186tys nakrecone i to pewne ,mechanik mowi ze to norma przy tych przebiegach !!! :kwasny:

Opublikowano

to fakt turbina głosniej gwizda jak bliższy jej koniec :confused4: