Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Wsiadam dziś do samochodu, patrze a tu cały bok przerysowany kluczem :/ Drzwi przednie, tylnie i troche tylniego nadkola.

Zgłosiłem sprawe w Warta AC. Rzeczoznawca ma przyjechać do mnie do 3 dni. Powiedzcie mi z własnego doświadczenia - ile moge dostać za to kasy i ile mniej więcej będzie mnie kosztowało usunięcie rys. nie są bardzo głębokie, widać biały kolor na dnie rysy więc to chyba podkład.

Proszę Was o podpowiedzi i wskazówki w sprawie likwidacji tej szkody?

Opublikowano

Wstrzymaj się do wizyty likwidatora i odebrania protokołu oględzin/oceny technicznej.

Wszystko zależy od tego co zostanie zadane do wymiany, a co do naprawy (w Twoim przypadku - lakierowania).

No i zapoznaj się z OWU AC, abyś się nie rozczarował, gdy odejmą np. 20% udziału własnego albo zastosują jakieś urealnienie, potrącenie, itp.

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano

powinni Ci policzyć około 500 zeta za element ale z AC poleci Ci zniżka 10 % i bedziesz miał zaznaczona szkode.

Opublikowano

Po to ma AC aby z niego korzystać... chyba, że ma ubezpieczenie od niecałego roku i płaci 100% to wtedy trzeba przekalkulować. Ja miałem podobnie. Uszkodzona przednia szyba... wymiana w okolicach 400-500zł. Bardziej opłaciło mi się zapłacić za nią z własnej kieszeni niż pokrywać z AC.

Opublikowano

no więc tak, dziś otrzymałem kosztorys. wycenione całość na 885 zł. zaznacze może, że rysy w niektórych miejscach są na tyle słabe, ze zakryje je zwykła polerka. w kilki miejscach trzeba napewno psiknąć lakierem, nie wiem ale raczej bez szpachli powinno się obejść. Myślicie ze to dobra kasa czy odwoływać się? Wiadomo, ze ja to bede robił po znajomosci i zaplace pewnie z 400 zł za usunięcie, ale czy lakiernik zmiesciłby sie w tej kasie z likwidacją rys?

na wycenie jest zaznaczone, ze kasa dla lakiernika to 250 zła reszta to środki typu farba itp

Opublikowano

Ciężko jest określić rozmiar szkody z opisu bez zdjęć :confused4:

Bez kosztorysu i oceny technicznej również ciężko się ustosunkować :confused4:

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano

Zadzwoń do nich i poproś o wyjaśnienie co to znaczy że rysy w "niektórych" miejscach są na tyle słabe że zakryje je polerka a resztę trzeba będzie lakierować :chytry: powiedz tym debilom że jak się lakieruje to cały element (całe drzwi czy cały błotnik) a nie rysę z połowy drzwi usuwa się polerką a drugą połowę lakieruje. Według mnie powinieneś się starać o odszkodowanie za malowanie 3 elementów a z tego co ci przyznali to starczy na 2 (licząc średnią cenę)

Opublikowano

Sebo83, przy tak niskiej wycenie oddaj auto na serwis (jeśli masz taka opcję a pewnie masz). Zakład Ci wszystko zrobi a ty nic nie płacisz i masz spokój.

Opublikowano

mam to samo, na parkingu strzeżonym w w-wie porysowali mi auto, z OC parkingu dochodzę roszczeń, wycena z serwisu audi na naprawę którą ubezpieczyciel zaakceptował, 3 elementy do malowania ale wycenili na 2700brutto. coś za nisko Ci wyliczyli tą naprawę choć ciężko ocenić szkody bez zdjęć