Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Usunięcie lakieru z grilla (atrapy)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów,

mam 2 pytania. Otóż jak kupiłem swoje AUDI to miałem grill pomalowany na czarno (obwódka i pierścienie) później przez kamyczki farba zaczęła odpryskiwać więc kupiłem ori lakier taki jak mam na autku i znów pomalowałem, ale teraz znowu są odpryski więc stwierdziłem że chciałbym zmyć to co jest pomalowane całkowicie tak aby odsłonić oryginalny chromik. I teraz pytanie, czego można użyć do zmycia ale tak aby nie uszkodzić oryginalnego chromu, czy jakiegoś rozpuszczalnika czy może twardej gąbki i szorować pod wodą :mysli: I drugie pytanie w jaki sposób ściągnąć ten grill z maski, jakieś śruby, zaczepy, na coś trzeba uważać? :chytry:

pozdro

Opublikowano

Raczej nie uda Ci się wrócić do chromu, bo ten chrom to plastik, który zapewne był zmatowiony przed malowaniem.

Polecam oklejenie ramki folią termokurczliwą z alledrogo - jest już trochę nt. temat na forum.

Gril zdejmuje się łatwo - zajrzyj od spodu, a zobaczysz zaczepy, które trzeba zwolnić.

Opublikowano

Nie jesteś wstanie wrócić do ori chromu :no:

Opublikowano

no to lipa i szkoda :kwasny: w takim razie albo znow go pomaluje albo kupie gdzieś używany ori grill. Ale dzięki za odpowiedzi.

pozdro

Opublikowano

nawet nie ma sznsy bo jesli uzybys rozpuszczalnika na plastik to kiepsko to widze...szukaj innego :good: