intro Opublikowano 15 Czerwca 2010 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Witam wszystkich. Kolegów nadgorliwie pilnujących porządku informuję, że wyszukiwarki umiem używać i także w tym przypadku jej użyłem W czym rzecz.. Jak wiadomo ostatnimi czasy klimat w naszym kraju kompletnie się popie..... że tak brzydko to ujmę. Wpadłem na pomysł, żeby się jakoś zabezpieczyć przed tymi spadającymi z nieba jajkami, piłkami do golfa i innymi pingpongami w postaci brył lodowych zwanych potocznie gradem. Mój pomysł jest taki: a) Kupuję pokrowiec (plandekę) na samochód, Kupuję matę z jedną stroną samoprzylepną (akustyczna, wygłuszeniowa lub inna ) c) Zakładam pokrowiec na auto na lewą stronę d) Wymierzam i docinam odpowiednie fragmenty maty e) Naklejam wycięte kawałki na założony pokrowiec f) Zdejmuje pokrowiec przekładam na dobrą stronę i zakładam na auto. Czy ktoś miał z czymś podobnym do czynienia? Proszę o podpowiedzi odnośnie moich pytań: a) Jaką matę najlepiej kupić żeby była odpowiednio gruba i zarazem elastyczna żeby nie sprawiała trudności w zakłądaniu pokrowca i późniejszym jego składaniu Jaki pokrowiec z jakiego materiału byłby najlepszy do takiej przeróbki Aha jeszcze odpowiem na ewentualne przyszłe pytanie w stylu "po co Ci to, nie lepiej garaż wynająć?":-) Po pierwsze, na garaż mnie obecnie nie stać, a po drugie potrzebuje "mobilnego" zabezpieczenia, które będę mógł zapakować do bagażnika:-) Dzięki z góry za wszelkie sensowne podpowiedzi. Jak mi plan wypali to zrobię fotki i pokażę efekty, może komuś się przyda.
zgredek27 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Motyw niezlym, tylko obklejone mata chyba ciezko bedzie zapakowac do bagaznika i wziąć ze sobą.
intro Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2010 Motyw niezlym, tylko obklejone mata chyba ciezko bedzie zapakowac do bagaznika i wziąć ze sobą. No właśnie dlatego myślę, żeby powycinać z maty odpowiednie kawałki tak aby ich złączenia biegły po liniach po których będzie najwygodniej poskładać pokrowiec..
.Pablo. Opublikowano 16 Czerwca 2010 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Wydaje mi się że gra nie warta świeczki pokrowiec będzie duży i zajmował sporo miejsca w bagażniku a i tak nie wiadomo czy spełni swoje zadanie. Jak zacznie padać grad to możesz wyskoczyć z domu i narzucić na auto kołdrę. Kolega tak zrobił i o dziwo nie było wgnieceń na przykrytych miejscach. Dwa wgniecenia na masce no cóż za małą kołdrę miał
Rekomendowane odpowiedzi