yaro97 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Witam, wymieniłem rozrząd u "mechanika" , oczywiście ustawiał mi go na markery i silnik teraz dziwnie stuka , a raczej cyka. Nie wiem czy dobrze myślę ale wydaje mi się, że jest zły kąt wtrysku. Powiedziałem mu to i ma jutro ustawić komputerem. Czy da się ustawić to vagiem ? On twierdzi, że tak. Możecie doradzić jaki ma być kąt i czy na pewno da radę ustawić go vagiem bez regulacji mechanicznej? Aktualny kąt to -2 i -1.8. Z góry dzieki za odpowiedź.
darek Opublikowano 16 Czerwca 2010 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Podjedź do mnie to ci ustawię Działam w Kozińcu masz niedaleko
AndyN Opublikowano 16 Czerwca 2010 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zrób logi statyczne i BS. Opis jak je zrobić znajdziesz tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/tdi_diagnostyka_aktualizacja_30_vii_2008-t18478.0.html Logi pokażą, czy mechanik źle ustawił "jedynie" kąt wtrysku czy może spaprał całość roboty i cykanie wynika z kolizji tłoka/ów z zaworami. Nie jeździj tym autem a jedynie zrób logi by móc spróbować ocenić co się stało.
yaro97 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2010 Tak jak myślałem mechanik jest za słaby, nie bardzo się zna na Vagu , mówi że wszystko jest OK ale oczywiście nie jest. Silnik dziwnie cyka i trochę nierówno pracuje jak jest zimny.
Flyer Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Tak swoja droga - czesci zalatwial on?
yaro97 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2010 Nie, części kupiłem ja oryginalne i widziałem stare zdemontowane.
Rekomendowane odpowiedzi