Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Zgasł i nie pali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ściągnij wężyk przy pompie co idzie od filtra paliwa i po prostu zaciągnij ustami,powinno bez problemu iść paliwo-wtedy jedno będziesz mógł wykluczyć,mianowicie niedrożne przewody ,filtr paliwa-powodzenia

olej napedowy jest rakotworczy, co to za pomysly :wallbash:

ja bym rozpoczal od odpowietrzenia instalacji paliwowej.

fachowo, potrzebna jest pompa podcisnieniowa ktora podlacza sie do powrotu pompy wtryskowej.

doraznie mozna poluzowac kolejno rurki dochodzace do wtryskow i krecic rozrusznikiem az do pojawienia sie wytryskujacych dawek paliwa. jednak to rozwiazanie do zastosowania w sytuacjach awaryjnych.

[br]Dopisany: 18 Czerwiec 2010, 22:46_________________________________________________obecnosc spietrzajacej pompy paliwa w zbiorniku paliwa mozna zweryfikowac obecnoscia bezpiecznika w skrzynce bezpiecznikow w kabinie w pozycji S28 ( lewy rzad trzeci od dolu)

Opublikowano

nikt nie mówi żeby pić olej napędowy tylko sprawdzić drożność.Pompki paliwa w zbiorniku nie ma, jeżeli przewody i filtr jest drożny to należy wziąć się za odpowietrzenie pompy wtryskowej i wtryskiwaczy,ja u siebie robiłem to z kolegą on kręcił rozrusznikiem ,a ja odkręcałem przewody ciśnieniowe przy wtryskach i pomału pomału zaczął zaskakiwać ,aż w końcu zapalił

Opublikowano
  • Autor

nikt nie mówi żeby pić olej napędowy tylko sprawdzić drożność.Pompki paliwa w zbiorniku nie ma, jeżeli przewody i filtr jest drożny to należy wziąć się za odpowietrzenie pompy wtryskowej i wtryskiwaczy,ja u siebie robiłem to z kolegą on kręcił rozrusznikiem ,a ja odkręcałem przewody ciśnieniowe przy wtryskach i pomału pomału zaczął zaskakiwać ,aż w końcu zapalił

układ paliwowy w jak najlepszej kondycji i zaczyna brakować juz pomysłów, a jak sprawdzic czy rozrzad przeskoczyl?

EDIT

a jak sprawdzić czy pompa przeskoczyła? bo kreska na zębatce przetrwała ale na obudowie się gdzieś zgubiła[br]Dopisany: 20 Czerwiec 2010, 12:42_________________________________________________

układ paliwowy w jak najlepszej kondycji i zaczyna brakować juz pomysłów, a jak sprawdzic czy rozrzad przeskoczyl?

EDIT

a jak sprawdzić czy pompa przeskoczyła? bo kreska na zębatce przetrwała ale na obudowie się gdzieś zgubiła

no tak jak mowilem na poczatku jak tylko uslyszalem ze zgasl i nie pali ze to rozrzad przeskoczyl :decayed: (skromny) juz naprawione, pompa sie spozniala wzgledem reszty o 2-3 zabki

Opublikowano

ja bym obstawiał na rorząd ze mógł przeskoczyc :wink4:

pisze, że sprawdzony.. :gwizdanie:

Odrazu pisałem ze trzeba rozrząd dobrze sprawdzić :good:
Opublikowano

niech kolega sprawdzi klin na wale korbowym.- czy sruba centralana dobrze jest dociagnieta. mi w tamytm tygodniu tez rozrzad przeskoczył na pompie o 2 zeby - silnik pracował ale nie miał mocy a zeby go odpalic to musiałem go kręcić chwile az zaskoczył. potem znów przeskoczył na rozrzadzie z tym ze na dole na wale korbowym o 2 zęby - okazało sie ze pusiciła sruba centraslana i wyłupało z kółka kawałek klina.

wymieniłem koła wszystkie, srube centralną i rozrząd pasek rolkę prowadzacą i napinacz - i juz mam z bani.