Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Czujnik ciśnienia w kolektorze ssącym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

ostatnio podczas kasowania inspekcji kumpel sprawdził błędy silnika i wyskoczyło czujnik ciśnienia w kolektorze ssącym G71. Ten czujnik podobno znajduje się w komputerze. Pytanie gdzie na prawdę znajduje się czujnik i ile morze kosztować na czym polega wymiana? Z góry dziękuje

Opublikowano

Witam

ostatnio podczas kasowania inspekcji kumpel sprawdził błędy silnika i wyskoczyło czujnik ciśnienia w kolektorze ssącym G71. Ten czujnik podobno znajduje się w komputerze. Pytanie gdzie na prawdę znajduje się czujnik i ile morze kosztować na czym polega wymiana? Z góry dziękuje

twój czujnik na bank jest ok.Lepiej zajmij się turbiną lub podciśnieniami :) wklej logi[br]Dopisany: 19 Czerwiec 2010, 09:28_________________________________________________

nie w jego aucie :wink4:
Opublikowano

dokładnie....albo dziura w dolocie albo turbo źle dmucha...w każdym z tych przypadków pokaże błąd czujnika w kolektorze

Opublikowano

wiem że chodzi o ANF-a miałem na myśli samo umieszczenie czujnika który jest w rurze dolotu :wink4:

Opublikowano

W roczniku 96 czujnik G71 nie jest w rurze dolotu lecz przy ECU.

Opublikowano

Jak byś przejrzał trochę forum to już było wiele na temat G71 on naprawdę sporadycznie ulega uszkodzeniu przeważnie jak już koledzy napisali problem jest w turbinie zrobisz logi i będziesz wszystko wiedział czy turbina czy coś innego

Opublikowano

turbine miałem czyszczenia pół roku temu i ten co ja czyścił pow ze jest w dobrym stanie. A może jest gdzieś jest jakis wężyk dziurawy?

Opublikowano

A może jest gdzieś jest jakis wężyk dziurawy?

a tego to już Ci nikt na forum nie powie, musisz sam organoleptycznie wszystko sprawdzić :wink4:
Opublikowano

zależy czy silnik seria czy dłubany bo w dłubanych map sensory padają od za dużego ciśnienia :wink4:

Można wsadzić ten od AWXa i bedzie luz ;] 038 906 051C - koszt w zaleznosci od sklepu 80-130zł