Ajmax Opublikowano 31 Lipca 2007 Opublikowano 31 Lipca 2007 Mam pytanko ponieważ zepsuło mi sie radio z mojej A4 standartowo co w tych modelach radia sie psuje (procesor) wyczytałem ze mozna procek podgrzac,ale nie wiem czym czy opalarką czy wystarczy suszarka i pytanie moje gdzie jest ten procek rozebrałem panel i nie wiem gdzie jest ten procek w panelu czy w srodku w radiu posyłam fotke prosze naprowadzcie mnie. Shot with D750i at 2007-07-31
krzyniek Opublikowano 31 Lipca 2007 Opublikowano 31 Lipca 2007 procek powinien byc w środku radia, tu masz foto story z tym że do radia concert (zapożyczone z A3-klub) http://www.a3-club.net/forum/podgrzewanie-procesora-audi-concert-fotki--vt3247.html a tu masz temat dośyć dobrze rozwinięty http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=52807&highlight=wygrzewanie+procka
Ajmax Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Radyjko chodzi jak ta lala.Po podgrzaniu 4x20sec.Serdeczne dzięki za pomoc
Gość Murzyn Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 odgrzebie temat, bo wlasnie sie zabieram do tego! Jak podgrzewaliscie procek? Ktos kiedys pisal ze w piekarniku jest optymalnie. Jaka ma byc temp i na jaki czas to podsmazyc??
endriuu Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Ja juz trzeci raz podgrzewam zapalniczka. pomaga na ok 2 tygodnie. juz mam dosyc...
Gość Murzyn Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 mi narazie dziala - 6 x 20s z przerwami 15s. Plomien 1cm pod prockiem
endriuu Opublikowano 19 Września 2007 Opublikowano 19 Września 2007 wytrzymało dokładnie do dzisiaj. czyli niecały miesiąc. juz mam dosyć......
MoKrY Opublikowano 19 Września 2007 Opublikowano 19 Września 2007 dziwna sprawa z tym podgrzewaniem,,,, proponowałbym docisnąć mocno element do płytki drukowanej i poprawić wszystkie luty, po czym sprawdzić czy działa, dodam tylko że elementy wykonane z krzemu mają wytrzymałość temp do 150 C jeśli nie są właczone(jest to graniczna wartość dla elementów wykonanych w technologi krzemowej, powyżej zaczynają dziac sie cuda niewidy i mogą nastąpić nieodwracalne zmiany) bezpieczną wartością jest 90 c góra 100 więc można by sie pokusić żeby postawić coś metalowego na nim co wcześniej gotowało sie we wrzątku chociaż szczerze nie wiem o co chodzi z podgrzewaniem tego do podgrzewania wydaje sie rozsądne użycie opalarki z odpowiednio uformowaną końcówką która ukierunkuje strumień gorącego powietrza
Gość Murzyn Opublikowano 20 Września 2007 Opublikowano 20 Września 2007 hehe - mi tez padlo w zeszlym tygodniu trzeba bedzie kupic kolejna zapalniczke
Wihajster Opublikowano 20 Września 2007 Opublikowano 20 Września 2007 dziwna sprawa z tym podgrzewaniem,,,, proponowałbym docisnąć mocno element do płytki drukowanej i poprawić wszystkie luty, po czym sprawdzić czy działa, dodam tylko że elementy wykonane z krzemu mają wytrzymałość temp do 150 C jeśli nie są właczone(jest to graniczna wartość dla elementów wykonanych w technologi krzemowej, powyżej zaczynają dziac sie cuda niewidy i mogą nastąpić nieodwracalne zmiany) bezpieczną wartością jest 90 c góra 100 więc można by sie pokusić żeby postawić coś metalowego na nim co wcześniej gotowało sie we wrzątku chociaż szczerze nie wiem o co chodzi z podgrzewaniem tego do podgrzewania wydaje sie rozsądne użycie opalarki z odpowiednio uformowaną końcówką która ukierunkuje strumień gorącego powietrza e tam.MI jak zaczyna szwankowac to procek zostaje potraktowany zapalniczką i znowu rok spokoju
Gość Michał Opublikowano 20 Września 2007 Opublikowano 20 Września 2007 Ja też miałem spokój przez rok i pare dni temu zaczął wariowac. Ja podgrzewam ten procesor lutownicą na gorące powietrze.
mateogda Opublikowano 22 Września 2007 Opublikowano 22 Września 2007 Czy ktoś wogóle rozważał wymianę tego scalaka? Czy któryś z dobrych kolegów , który regularnie wygrzewa swój procek byłby tak dobry wrzucił jego symbol lub fotkę z czytelnym symbolem. Ja wolałbym wymienić na nowy i mieć spokój raz na zawsze, chyba, że jest to poprostu nieopłacalne.
mateogda Opublikowano 22 Września 2007 Opublikowano 22 Września 2007 o tym faktycznie nie pomyślałem, ale można by spróbować zciągnąć program ze starego lub poszukać w sieci? W końcu chyba niejest to chińszczyzna jednorazowego użytku?
MoKrY Opublikowano 22 Września 2007 Opublikowano 22 Września 2007 gra nie warta świeczki, jesli masz dostęp do lutownicy na gorące powietrze to proponuje wygrzac całą płytke, minimalny nadmuch i likwidujemy zimne luty... a co do grzania samego proca to tak jak pisalem wcześniej dobrze go docisnąć i wtedy lutować, [br]Dopisany: 23 Wrzesień 2007, 00:35 _________________________________________________można też spróbować podgrzać po przeciwległej stronie płytki jak jest dojście oczywiśćie
endriuu Opublikowano 27 Września 2007 Opublikowano 27 Września 2007 szczerze myślę o zmianie radia albo naprawie tegoż. Na allegro jest do kupienia concert z takim opisem: "ORYGINALNE RADIO AUDI CONCERT STAN BDB RADIO MA NOWY TYP PROCESORA W ZWIĄZKU Z TYM NIGDY NIE WYSTĄPI W NIM USTERKA ZWIĄZANA Z PROBLEMAMI Z REGULACJĄ GŁOŚNOŚCI ! RADIO PASUJE DO A3 , A4 , A6 , A8 RADIO POSIADA STEROWANIE ZMIENIARKĄ ( MAM TAKĄ NA INNEJ AUKCJI ) DO RADIA POSIADAM KOD ZABEZPIECZAJĘCY" Skad zdobyc taki procek?
Rekomendowane odpowiedzi