Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Pielęgnacja wnętrza, co polecacie a czego nie? Deska rozdzielcza i skóra.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chcę kupić jakieś kosmetyki do pielęgnacji wnętrza, coś do deski rozdzielczej oraz do skóry. Zależy mi żeby w obu przypadkach efekt był matowy, broń boże błyszcząca skóra czy plastiki!:) Obecnie do deski i plastików używam ściereczek armor ale uważam że są słabe. Do skóry nie mam nic i najwyższy czas żeby coś kupić.

Moja uwaga skupiła się na produktach firm : Meguair's, Smartwax , Diamondbrite

Do skóry polecano mi Smartwax leather - niby lepszy niż Meguiar's. http://www.smartwax.pl/sklep/product.php?id_product=52

Do deski nie mam pojecia co kupić, fajnie by było żeby podczas deszczowych dni środek nie robił plam tak jak to robią ściereczki armor których używam.

Cóż... czekam na wasze sugeste i nie ukrywam że chciałbym poznać opinie o firmach smartwax oraz diamondbrite. O Meguiar's powiecie pewnie dużo dobrego, ale zobaczymy może są tacy którzy używali produktów może jeszcze innych firm?:)

pozdro !

Opublikowano

Ja polecam produkty firmy SONAX...osobiscie ich uzywam i jestem bardzo zadowolony :wink4:

Opublikowano

Zgadzam się z poprzednikiem SONAX robi bardzo dobre kosmetyki. I też jestem bardzo zadowolony.

Opublikowano

Napisz do Naszego kolegi http://www.a4-klub.pl/smf/profiles/oskaro-u8630.html i On na pewno Ci coś doradzi. :good: Oczywiście będą to kosmetyki Meguiars ale myślę, że warto. :cool1:

Dobre ceny. :kox:http://www.a4-klub.pl/smf/kosmetyki_meguiars_w_konkurencyjnych_cenach-t135185.0.html

Opublikowano
  • Autor

czego z sonax'a uzywacie ? Planuje kupic sonax do dachu cabrio-sporo osob chwali. Ciekawe jak produkty do skory i plastików ?

Co do Meguiar's to juz wiem ze sa to swietne kosmetyki i ze mamy rabaty na naszym forum, chcialem troche prouszyc temat bo moze ktos testowal cos innego i powie nam ze np nie warto przeplacac, albo ze jednak tanie kosmetyki beda duzo gorsze od np Meguiar's. Najbardziej ciekawia mnie opinie o Smartwax

Opublikowano

ja do skór używam albo mleczka Sonax

http://allegro.pl/item1090492145_sonax_mleczko_do_skory_z_woskiem_291_141.html

albo kremu firmy Ma-Fra.

http://www.mafra-chemia-samochodowa.pl/chemia-dom-ogrod/34-do-regeneracji-odnawiania-tapicerki-skorzanej.html

Do deski też najczęściej płyn do plastików firmy Ma-Fra

http://www.mafra-chemia-samochodowa.pl/chemia-dom-ogrod/51-czyszczenie-plastiku-mycie-plastiku.html

od 3 lat chyba używamy w pracy tych środków i się sprawdzają..

Sonaxa używam prywatnie i jestem zawsze zadowolony..

Opublikowano
  • Autor

Widzę że sonax cieszy się dużym powodzeniem, ja jednak pójdę trochę "wyżej" i zamówię coś z Poorboy's , Meguiar's albo Zymol.

Do skóry zamówię chyba zestaw Zymol, jest dość drogi ale bardzo chwalony, podobno obłędnie pachnie:) Zestaw kosztuje 160zł (płyn czyszczący + odżywka). Tańsza alternatywa to zestaw Colourlock (79zł płyn czyszczący+odżywka), na forach zbiera najlepsze opinie, lecz nie jest go za dużo.

Do plastików zamówię chyba płyn czyszczący Meguiar's APC - jest to litrowa butelka która rozrabia się z wodą w odpowiednich proporcjach. Z jednego litra można uzyskać nawet 10litrów płynu lecz wtedy nie będzie aż tak mocno czyścił. Do konserwacji plastików jestem zdecydowany na Poorboy's Natural Look - ok 40zł butelka z atomizerem. Zbiera bardzo dobre opinie.

Jak tylko otrzymam kosmetyki i je wypróbuję to napiszę czy było warto:)

Pozdro

Opublikowano

Nie wiem czy Meguiar sa najbardziej przereklamowanymi kosmetykami na rynku, ale z pewnoscia sposrod wszystkiego czego uzywalem. Mam plyn do szyb, deski i tapicerki. Kazdy drogi i w przypadku zadnego z tych produktow nie ma to odzwierciedlenia w dzialaniu.

Opublikowano

sonax ma wiele dobrych produktów jak chociażby płyny antyroszeniowe

Opublikowano
  • Autor

OK zamówienie zrobione:

Skóra : Zaino Z-9 + Zaino Z-10

Wnętrze : Cleaner APC Meguiar's + pielęgnacja plastików Poorboy's Natural Look

Dach : Środek do impregnacji Meguiar's

Zrobie jakieś foto podczas czyszczenia to podziele się wrażeniami.

Opublikowano

Ja polecam pronto niebieskie :) Nie przykleja się kurz i długo nie pojawia co najważniejsze ładnie pachnie i wogole jest super :)

Opublikowano

a używał ktoś oryginalnego preparatu do skóry 00A096306001 ? 34 zł kosztuje.

Opublikowano
  • Autor

Pronto nie używałem, szukam czegoś typowo do auta;) Nie neguję ale jestem sceptycznie nastawiony do tego rozwiązania.

Oryginalnego preparatu nie używałem, nawet nie wiedziałem że istnieje. Można go gdzieś zobaczyć na www ?

Opublikowano
  • Autor

Fajny zestaw w fajnej cenie, jedyna wada to mała pojemnośc kosmetyków, ale w tej cenie cudów nie można się spodziewać:) Może kiedyś się skuszę.

Opublikowano

Ja jakiś czas temu umyłem kokpit ściereczką z mikrofibry i niestety ludwikiem i po umyciu powstały dziwne plamy widzoczne w pochmurne dni. Wie ktoś czy da się to usunąć?

Opublikowano
  • Autor

Zadzwoń do jakiegoś sklepu z kosmetykami samochodowymi. Od siebie moge Ci polecić showcarshine na pewno coś Ci podpowiedzą ewentualnie coś sprzedadzą. Ich stronę łątwo znaleźć w googlach:)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

sonax :good: