kandrzej Opublikowano 22 Czerwca 2010 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Witam, Na VAG-u wykazało błąd 575 - ciśnienie w dolocie - krótko mówiąc. W dziale diagnostyka VAG koledzy powiedzieli co i jak sprawdzić - zawór n75, przewody - wydają się ok. A samochód nie ma mocy, jeździ ale nie jak 180 konne auto. Pojechałem do mechanika - podłączył do kompa - przetestował, stwierdził że to grubsza sprawa, podejrzewa kończące się turbo. Czy to możliwe? Nie zauważyłem oznak takiego stanu rzeczy, brak metalicznych odgłosów w turbince itp rozgrzewam ją i schładzam po jeździe, auto ciągnie do czerwonego, przyśpiesza ale nie tak jak powinno. Zrobiłem logi 003 i 011 i nic. Proszę o radę co robić co jeszcze sprawdzić, czy zaufać mechanikowi - polecany w Szczecinie. Pozdrawiam
Buba Opublikowano 22 Czerwca 2010 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Witam, Na VAG-u wykazało błąd 575 - ciśnienie w dolocie - krótko mówiąc. W dziale diagnostyka VAG koledzy powiedzieli co i jak sprawdzić - zawór n75, przewody - wydają się ok. A samochód nie ma mocy, jeździ ale nie jak 180 konne auto. Pojechałem do mechanika - podłączył do kompa - przetestował, stwierdził że to grubsza sprawa, podejrzewa kończące się turbo. Czy to możliwe? Nie zauważyłem oznak takiego stanu rzeczy, brak metalicznych odgłosów w turbince itp rozgrzewam ją i schładzam po jeździe, auto ciągnie do czerwonego, przyśpiesza ale nie tak jak powinno. Zrobiłem logi 003 i 011 i nic. Proszę o radę co robić co jeszcze sprawdzić, czy zaufać mechanikowi - polecany w Szczecinie. Pozdrawiam a uzyles chociaz raz ?
Gość fudi Opublikowano 23 Czerwca 2010 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Kolego zanim wymienisz turbo to wszystko sprawdź, tu masz przykład mojego kolegi ; http://www.a4-klub.pl/smf/b5_aeb_duzy_brak_mocy_na_benzynie_i_lpg_dziwny_przypadek-t137602.0.html Brak mocy był spowodowany uciekającym powietrzem
Rekomendowane odpowiedzi