Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

... warto inwestować w tego GC Rain Cleaner, przewinął sie tamat, ale po filmiku Vario mam mieszane odczucia :mysli:

Nie wiem , nie stosowałem :wink4:

Co do niewidzialnej wycieraczki ja stosuję http://allegro.pl/niewidzialna-wycieraczka-100ml-polski-hit-2011-i1824301307.html , mi wystarcza i tak cudów się nie spodziewałem , tym bardziej za te pieniądze :wink4: Tu znajdziesz coś niecoś o tym produkcie http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=4366&postdays=0&postorder=asc&start=0

B.dobre opinie zbiera "Gtechniq" i "RainX" ale niestety nie testowałem ( jeszcze ) :wink4:

ostatnia sprawa, co lepsze

MEGUIARS SUPREME SHINE PROTECTANT

czy

MEGUIARS ULTIMATE PROTECTANT TRIGGER

:mysli:

warto dołożyć to 15zł, czy efekt po supreme shine, bedzie zadowalający :mysli:

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

co do Rain Clear to pewnie zawaliłem aplikację a nie przygotowanie szyby, może jutro na nowo powtórzę jutro aplikację i nakręcę nowy test jak się będzie spisywało, kiedyś używałem niewidzialną wycieraczkę w spray'u z AutoLand'u ale trwałość mierna więc żona kabię prysznicową tym teraz traktuje i efekt jest lepszy niż na szybie samochodowej

Opublikowano

co do Rain Clear to pewnie zawaliłem aplikację a nie przygotowanie szyby, może jutro na nowo powtórzę jutro aplikację i nakręcę nowy test jak się będzie spisywało, kiedyś używałem niewidzialną wycieraczkę w spray'u z AutoLand'u ale trwałość mierna więc żona kabię prysznicową tym teraz traktuje i efekt jest lepszy niż na szybie samochodowej

Vario to podrzuć filmik jak już zaaplikujesz, bo stoję przed dylematem czy brać to ustrojstwo czy nie :decayed:

Opublikowano

... warto inwestować w tego GC Rain Cleaner, przewinął sie tamat, ale po filmiku Vario mam mieszane odczucia :mysli:

Nie wiem , nie stosowałem :wink4:

Co do niewidzialnej wycieraczki ja stosuję http://allegro.pl/niewidzialna-wycieraczka-100ml-polski-hit-2011-i1824301307.html , mi wystarcza i tak cudów się nie spodziewałem , tym bardziej za te pieniądze :wink4: Tu znajdziesz coś niecoś o tym produkcie http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=4366&postdays=0&postorder=asc&start=0

B.dobre opinie zbiera "Gtechniq" i "RainX" ale niestety nie testowałem ( jeszcze ) :wink4:

ostatnia sprawa, co lepsze

MEGUIARS SUPREME SHINE PROTECTANT

czy

MEGUIARS ULTIMATE PROTECTANT TRIGGER

:mysli:

warto dołożyć to 15zł, czy efekt po supreme shine, bedzie zadowalający :mysli:

MEGUIARS SUPREME SHINE PROTECTANT tego nie miałem , co do "MEGUIARS ULTIMATE PROTECTANT" to jak najbardziej polecam :good: ( z tym , że ja stosowałem "MEGUIARS ULTIMATE PROTECTANT" w takiej postaci http://showcarshine.pl/3-pielegnacja-tworzyw-zewnetrznych/269-meguiars-ultimate-protectant-do-wewnatrz-i-na-zewnatrz-gratis-mikrofibra.html ) :wink4: ... bardzo fajny efekt , ale niestety można go stosować tylko wew. daje "CG Natural Shine Dressing" http://showcarshine.pl/387-chemical-guys-natural-shine-dressing-473ml-naturalny-efekt-gratis-mikrofibra.html

Opublikowano

Glass Science to firma która wprowadziła na rynek ew. wymyśliła Rain-X'a więc na wtopę produktu raczej nie wierzę, miałem brać Rain-X ale zabrakło na polskim rynku

następnym razem wysmaruję szybę masłem i będzie :kox: najtańszy super środek :)

Opublikowano

... żona kabię prysznicową tym teraz traktuje i efekt jest lepszy niż na szybie samochodowej

Czasami ( może się to wydawać śmieszne ) ale niektóre produkty trzymają dużo lepiej/dłużej na nie jakoś super przygotowanej powierzchni tylko "normalnie" wyczyszczonej jakimś zwykłym płynem ... a czemu , tego nie wiem :dontknow::mysli:

Opublikowano

ten cytat z Kosmetykaaut.pl utwierdził mnie w decyzji :gwizdanie:

Jako założyciel tematu chciałem podsumować moją przygodę z 476s. Wosk nałożony w listopadzie po 4 miesiącach zimy , kilku tonach soli na ulicach, cholera wie po ilu kilogramach śniegu, przejechanych 8000km kilkunastu myciach w tym ostatnio częstym dręczeniem aktywną pianą trzyma się, odpycha wodę i kropelkuje jakby był wczoraj położony.
Opublikowano

Śmiało można woskiem lub QD ( nietrwały ) przelecieć , tym bardziej jeżeli chodzi o boczne szyby :wink4:

[br]Dopisany: 15 Październik 2011, 01:07_________________________________________________

Jako założyciel tematu chciałem podsumować moją przygodę z 476s. Wosk nałożony w listopadzie po 4 miesiącach zimy , kilku tonach soli na ulicach, cholera wie po ilu kilogramach śniegu, przejechanych 8000km kilkunastu myciach w tym ostatnio częstym dręczeniem aktywną pianą trzyma się, odpycha wodę i kropelkuje jakby był wczoraj położony.

Nic dodać , nic ująć :wink4::good:

Opublikowano

Śmiało można woskiem lub QD ( nietrwały ) przelecieć , tym bardziej jeżeli chodzi o boczne szyby :wink4:

[br]Dopisany: 15 Październik 2011, 01:07_________________________________________________

Nic dodać , nic ująć :wink4::good:

no i chyba oleje ten Rain Cleaner, i na szybki rzucę Dodo Purple Haze Pro :mysli:

Opublikowano

Na przedniej nie testowałem :wink4: Boczne i tylna jak najbardziej :good:

Opublikowano

robert, pod prysznicem też zastosowałem Auto Glym Car Glass Polish :) generalnie roczna kabina wygląda jak prawie nowa, na baterie poszło GlipTone Chrome Magic + RimWax od SmartWax, zero kamienia i wystarczy wytrzeć microfibrą i się lśni jak amerykański chrom, aplikowałem w grudniu 2010, HD Surfex też mam w domu i jest genialny na blachy z piekarnika, szczególnie te po frytkach :)

Opublikowano

Na przedniej nie testowałem :wink4: Boczne i tylna jak najbardziej :good:

no to ja stestuje na przedniej :wink4:, zobaczymy co wyjdzie, w razie W, IPA jest w pogotowiu :decayed:

Opublikowano

QD Megsa na bocznych stosowałem, na elektrycznych gorzej jest ale na tylnych nie otwieranych trzyma się już z 6 miesięcy

Opublikowano

QD Megsa na bocznych stosowałem, na elektrycznych gorzej jest ale na tylnych nie otwieranych trzyma się już z 6 miesięcy

teraz zima idzie to sie szybek tak często otwierać nie bedzie :wink4:

Opublikowano

ja uchylam bo mam znienawidzone przez wielu owiewki ale dzięki nim mam zawsze sucho nawet jak zacina deszcz/śnieg

Opublikowano

Co do Rain Clear'a nie miałem jeszcze okazji jeździć podczas ulewy, ale już przy delikatnym deszczu woda na szybach zachowuje się zdecydowanie inaczej. Ruch wycieraczkami i ta woda, którą zebrały szybko odpływa z szyby, to samo podczas ulewy na postoju - spływa jak z kaczki :)

jeśli trafię na jakąś ulewę, postaram się coś nagrać

Opublikowano

robert, pod prysznicem też zastosowałem Auto Glym Car Glass Polish :) generalnie roczna kabina wygląda jak prawie nowa, na baterie poszło GlipTone Chrome Magic + RimWax od SmartWax, zero kamienia i wystarczy wytrzeć microfibrą i się lśni jak amerykański chrom, aplikowałem w grudniu 2010, HD Surfex też mam w domu i jest genialny na blachy z piekarnika, szczególnie te po frytkach :)

Też różne specyfiki z mojej kolekcji stosuję dla różnych "potrzeb domowych" i spisują się znakomicie , szczególnie połowica jest zadowolona :naughty::good::wink4:

PS.Jak to przeczyta ktoś kto myje auto raz na miesiąc wycierając auto prześcieradłem , stosując szampon do włosów lub "Ludwik" to stwierdzi , że mamy :kox:

:wink4:

Opublikowano

Pany krótkie pytanko jaki wosk Dodo Juice jest najlepszy? Mam juz 2 woski megsa NXT 2.0 i #16 ale chce spróbować czegoś od Dodo Juice. Chodzi mi o wosk który szybko się nakłada i łatwo poleruje coś w stylu NXT 2.0

Czekam na podpowiedz

Opublikowano

Do srebrnego najlepszym wyborem będzie Dodo Juice Diamond White ( kup sampler 30 ml ) :wink4:

Opublikowano

Jest jakiś Dodo który jest uniwersalny bo całe życie srebrnym autem nie będę jeździł a wiadomo jak woski sie szybko zużywają.

Na Shinearamie własnie są małe puszeczki 30ml:

- Dodo Juice Purple Haze Pro Carnauba Soft Wax - to chyba cos nowego bo jest droższy od pozostałych :)

- Dodo Juice Banana Armour (Hard Wax)

- Dodo Juice Blue Velvet (Hard Wax)

- Dodo Juice Diamond White (Hard Wax)

- Dodo Juice Hard Candy (Hard Wax)

- Dodo Juice Light Fantastic (Soft Wax)

- Dodo Juice Orange Crush (Soft Wax)

- Dodo Juice Purple Haze (Soft Wax)

- Dodo Juice Rainforest Rub (Soft Wax)

Wybór jest duży a czym tak naprawdę one się różnią oprócz zapachu?? no i jaka jest różnica między Soft a Hard?? w zastosowaniu rzecz jasna :)

Tak więc proszę o małą pomoc. Na ile wystarczy to 30 ml?? na jedno woskowanie czy na więcej?? Bo jeśli na jedno albo 2 razy to zabiorę ten co poleciłeś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...