ROBERT Opublikowano 11 Listopada 2011 Opublikowano 11 Listopada 2011 Robert, z tego co się dowiedziałem to Wheel Guard to następca RimWaxa (może nie dosłownie) z którego byłem mega zadowolony, postaram się zaaplikować w sobotę i zaobserwować w ciągu kilku dni, mam nowe klocki które ostro pylą na przednich kołach, wiem jak działał RimWax więc będę miał odnośnik, z filmów na YT wygląda pozytywnie, generalnie chodzi mi o powłokę ochronną a nie mega połysk, będę testował na moich chromach i polerowanym alu w MB (co do MB to myte jest co ok 2-3 tygodnie, ja myję raz w tygodniu) więc test na MB będzie bardziej reprezentatywny co do powłoki ochronnej OK więc i ja czekam na test Wheel Guard'a na polerowanym alu BTW Panowie wosk LUSSO ORO wart swojej ceny? Kusi mnie sampler na poczatek... :gwizdanie: B. dobry wosk naturalny Dobrze by było mieć też cleaner "Lusso Revitalizing Creme" Tu masz taniej sampler'a http://www.waxparadise.pl/produkt,Lusso-Oro,6399.html
Michał Opublikowano 12 Listopada 2011 Opublikowano 12 Listopada 2011 B. dobry wosk naturalny Dobrze by było mieć też cleaner "Lusso Revitalizing Creme" Tu masz taniej sampler'a http://www.waxparadise.pl/produkt,Lusso-Oro,6399.html przez zimę pozbieram zabawki a tymczasem na zaprzyjaźnionym forum znalazłem takie filmy jeśli to wejdzie do sprzedaży, to te wszystkie Rain-Xy, woski i inne specyfiki będą niepotrzebne... wyobrażacie sobie taką powłokę na całym aucie? NeverWet Video Collage
r4fcio Opublikowano 13 Listopada 2011 Opublikowano 13 Listopada 2011 Panowie chce zakupic full zestaw Meguiar'sa pod kolor czarny ... Co pasowalo by kupic ?? do dyspozycji mam to : http://www.walmart.com/search/search-ng.do?ic=32_0&tab_value=All&search_query=Meguiar%27s&search_constraint=3944&depts=AT_Gi&ref= Ceny jak widac lepsze jak w PL takze moge pozwolic sobie na full zestaw .... tylko prosze o pomoc co
Gracjan Opublikowano 19 Listopada 2011 Opublikowano 19 Listopada 2011 Detailingowcy, nie potrzebuje ktoś Meguiars Ultimate Compound ? Mam do opchnięcia, użyty 2 razy.
Gracjan Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 wezmę za dwie dychy Dołóż jeszcze 2 dychy i twoje
variocustoms Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 Trochę kosmetyki przed zimą: 1 - mycie SurfexHD + IronX 2 - podwójna aplikacja WheelGuard od Chemical Guys, aplikator Flixipads 3kolor 3 - polerowanie mikrofibrą i efekt ostateczny na oponki Autoglym Instant Tyre dressing mycie auta: Surfex, Meguiars Gold Class, osuszanie FluffyDryer, szybki zabezpieczone Rain-x 2in1
pawel1380 Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 kompletnie nie widać efektu na tych zdjęciach...
variocustoms Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 to uwierz, że jest, (Iphone w pewnych warunkach robi kiepskie fotki) felga w dotyku tak jak byś metalu nie dotykał tylko atłas, sprawdzi się po kilkudziesięciu km jak się felgi zapylą i podjadę na myjkę, generalnie Wheel Guard vs. RimWax WG gorszy zapach i konsystencja galaretki w kolorze sraczki, RimWax fajny kolor i ładny zapach, aplikacja taka sama efekty ostateczne zobaczymy za jakiś czas i napiszę jak to wyglada
slepy Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 za***ista miejscówka VArio musisz w jakiś sprzęt do fotek zainwestować, bo roboty masę a na fotkach i tak wygląda jakbyś tylko myjką obleciał , czekam na relację po jakimś większym kilometrażu, jak sie te środki spisują
variocustoms Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 mam EOS400d ale nie chciało mi się go zabierać, po za tym temp. była ok zera i jak wycierałem auto na dachu powoli podmarzało[br]Dopisany: 22 Listopad 2011, 20:31_________________________________________________co do miejscówki to oświetlenie ale na moją furę 2 razy za mała miejscówka [br]Dopisany: 22 Listopad 2011, 20:32_________________________________________________kilka lepszych fotek
ROBERT Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 Od czego takie białe zacieki na gumach ?
variocustoms Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 Instant Tyre Dressing ale po 15 min nie ma bialych sladow
skovroon Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 Vario na drugim zdjęciu od końca felga jest pod ciężarkiem w tej "szparce" upaprana czy mi się wydaje?
variocustoms Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 to resztka kleju po ciężarku nietety, żeby to usunąć to bym musiał koło zdjąć ale nie mam zdrowia na to w tej chwili ale wzrok masz dobry[br]Dopisany: 23 Listopad 2011, 16:10_________________________________________________jeżeli chodzi o rant wewnętrzny to muszę sprawdzić czy to nie lekka korozja
skovroon Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 Tzn klej swoją drogą bardziej chodziło mi o to: jeśli jak mówisz to korozja to wiadomo czemu IronX tego nie ruszył tak w ogóle z frontu błyszczą się jak psu jojka
variocustoms Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 IronX zastosowałem wczoraj, jeżeli to lekkie ognisko korozji to mogło się odbarwić, muszę sprawdzić, co do samych felg to mają 11 lat i moim zdaniem są w całkiem dobrym stanie moim założeniem było przetestowanie WheelGuarda i mam zamiar opisać jak się sprawuje po pewnym czasie w porównaniu do RimWax'a
ROBERT Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 moim założeniem było przetestowanie WheelGuarda i mam zamiar opisać jak się sprawuje po pewnym czasie w porównaniu do RimWax'a I na to czekam
Rekomendowane odpowiedzi