Gracjan Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Rain-x po jeden aplikacji u mnie poszedl w odstawke. Mam w ofercie jeszcze G1, ale czekam na nowa NW od Nowickich.Podobno super produkt. No sama aplikacja rainxa dość czasochłonna, H2GO prosta jak budowa cepa, nic się nie maże, jedno przetarcie fibrą i idealnie czysta szyba
Ksiadz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Panowie to coś bym prosił o doradzenie w specyfikach do odrestaurowania siedzeń skórzanych i pielęgnacji. A pytanie z kosmosu... ale siedzicie w temacie. Przenośna myjnia samochodowa, na telefon. Jakiś karcher, specyfiki i sprzęt z którymi trzeba zacząć bo to podstawa, ale znowu nie byle lipny cleaner czy inny zmywacz do naczyć. Możecie coś doradzić, proszę. Może być na PW, postaram się odwdzięczyć.
variocustoms Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Do skóry to Gliptone jest super Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip
Ksiadz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Czy takie cuś: Gliptone Liquid Leather Cleaner & Conditioner + 2 x DG Cloths | eBay
variocustoms Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Do danego koloru skóry dobierasz inny zestaw np do jasnej Gt15 + Gt13 albo do ciemnej Gt15 + Gt11 Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip
Ksiadz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 O kurczaczek, to pewnie tego sporo jest. A jak wygląda sprawa ze sprzętem? Taki karcher albo coś do polerki? Kto czego używa i czy zadowolony?
P-U-M-A Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Co do karchera to ja nabyłem K 5.700 mam nadzieję że będzie sie sprawdzał
cptolgierd Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Do mycia wystarczy Ci najzwyklejszy Karcher, chociaż ja używam jakiegoś chińczyka z castoramy z miedzianą pompą jako woła roboczego (w lato średnio 10 aut tygodniowo myję) i daje radę. Co do polerki obrotowej - polecane są ze stabilizacją obrotów i wolnym startem np. Lare EPL-11, Krauss czy Kestrel SIM-180 z tych tańszych - to minimum jeśli chodzi komfortową pracę. Jeżeli się boisz o lakier, możesz dołożyć i zainwestować w orbitalną np. Lare EPL-41 lub Kestrel DAS-6 / PRO. Jest droższa i korekta wolniej idzie, ale łatwiej się nakłada taką maszyną cleanery, glaze'y itp i trudniej zniszczyć lakier, chociaż zawsze można poćwiczyć na jakiejś niepotrzebnej masce. P-U-M-A - moim zdaniem dobry wybór, sam w przyszłości mam zamiar zainwestować w serię 5 Karchera
Ksiadz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Do mycia wystarczy Ci najzwyklejszy Karcher, chociaż ja używam jakiegoś chińczyka z castoramy z miedzianą pompą jako woła roboczego (w lato średnio 10 aut tygodniowo myję) i daje radę. Co do polerki obrotowej - polecane są ze stabilizacją obrotów i wolnym startem np. Lare EPL-11, Krauss czy Kestrel SIM-180 z tych tańszych - to minimum jeśli chodzi komfortową pracę. Jeżeli się boisz o lakier, możesz dołożyć i zainwestować w orbitalną np. Lare EPL-41 lub Kestrel DAS-6 / PRO. Jest droższa i korekta wolniej idzie, ale łatwiej się nakłada taką maszyną cleanery, glaze'y itp i trudniej zniszczyć lakier, chociaż zawsze można poćwiczyć na jakiejś niepotrzebnej masce.P-U-M-A - moim zdaniem dobry wybór, sam w przyszłości mam zamiar zainwestować w serię 5 Karchera Super, dzięki wielkie będę patrzył. Ciekaw jestem jeszcze jednej rzeczy, mianowicie sama instalacja jakiegoś większego zbiornika wody w aucie, jaki on musi być na minimum dwa, trzy autka.
cptolgierd Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Do mycia wystarczy Ci najzwyklejszy Karcher, chociaż ja używam jakiegoś chińczyka z castoramy z miedzianą pompą jako woła roboczego (w lato średnio 10 aut tygodniowo myję) i daje radę. Co do polerki obrotowej - polecane są ze stabilizacją obrotów i wolnym startem np. Lare EPL-11, Krauss czy Kestrel SIM-180 z tych tańszych - to minimum jeśli chodzi komfortową pracę. Jeżeli się boisz o lakier, możesz dołożyć i zainwestować w orbitalną np. Lare EPL-41 lub Kestrel DAS-6 / PRO. Jest droższa i korekta wolniej idzie, ale łatwiej się nakłada taką maszyną cleanery, glaze'y itp i trudniej zniszczyć lakier, chociaż zawsze można poćwiczyć na jakiejś niepotrzebnej masce.P-U-M-A - moim zdaniem dobry wybór, sam w przyszłości mam zamiar zainwestować w serię 5 Karchera Super, dzięki wielkie będę patrzył. Ciekaw jestem jeszcze jednej rzeczy, mianowicie sama instalacja jakiegoś większego zbiornika wody w aucie, jaki on musi być na minimum dwa, trzy autka. yy, po co Ci zbiornik wody w aucie? Chodzi Ci o ciśnienie myjki?
Ksiadz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Nie, no ciśnienie, to daje pewnie karcher, ale chodzi mi właśnie o mynie na telefon. Jak zajeżdżam do miejsca, gdzie nie ma możliwości podłączyć się pod bierzącą wodę.
cptolgierd Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Oj, na pewno nie są to baniaki 5L, gdzie można umyć, chociaż istnieje coś takiego jak bezwodne mycie tzw. rinseless car wash - bez spłukiwania i wycierasz syf mikrofibrą. Nie masz w pobliżu jakiejś myjni bezdotykowej z możliwością wynajęcia stanowiska lub używaniem swoich produktów?
Ksiadz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Nie no myślę raczej o takim dużym vanie, busie. Tam zamontować baniak z wodą. Jechać pod klienta i robić mu full serwis (bez sprośnych uwag proszę ). Nie wszyscy mają czas na jeżdżenie na myjnię, a druga sprawa, tak jak pisałem wcześniej, tutaj mało kto dba o autko, a kasy ludzie bogatsi mają. Więc może wyjść z takim czymś do nich. Zajeżdżać pod firmę, umyć, wypucować i kasę do portfela. Z tym, że nie wszędzie właśnie podłączenie do wody pewnie by było.
PiterA4 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 na tv4 galileo o pucowaniu r8:decayed:
Ksiadz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 na tv4 galileo o pucowaniu r8:decayed: hahahha
cougarr2 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 na tv4 galileo o pucowaniu r8:decayed: wez juz miałem pisać, szybszy byłeś niekiepski kosz 6 tysia euro
PiterA4 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 na tv4 galileo o pucowaniu r8:decayed: wez juz miałem pisać, szybszy byłeś niekiepski kosz 6 tysia euro ale audica za 200tys euro:decayed: wiec dla tego goscia to jak dlanas kupic przecietny kosmetyk
cptolgierd Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 W takim razie byś musiał mieć jakiś agregator prądotwórczy + baniak 100 L imo. Jeżeli chcesz coś mniejszego - spróbować możesz iść w stronę mycia parowego. Sprzęt taki wymaga tylko podpięcia do prądu, a agregator nie jest problemem upchnąć w busie.
AZIK Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Hej Panowie!!! Jakim stężeniem APC (Autosmart G101) czyścimy/myjemy oponki??? Letnie obuwie trza powoli przygotowywać
Ksiadz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Dlatego właśnie pytam. Kompletnie się nie znam na tym, ale po przeglądnieciu tego i jak widzę co tu się dzieje z autkami. Może to byłby dobry pomysł na interes, a przynajmniej uwolnienie się od tymczasowej pracy
Rekomendowane odpowiedzi