Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Audi Concert EU B7 soul podłącz. wzmacniacza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy jak podłączyć wzmacniacz do radia Audi Concert EU B7 soul bo za chol... nie mogę dojść co i jak pod kostkę iso B podłączony będzie emulator zmieniarki

pinyrnsvh0.jpg

r4mcsd668eba9e6899f37b6.jpg

Opublikowano

kostka C

5 - lewy kanał tył

11 - prawy kanał tył

8 - wspólna masa

kostak D

13 - remonte (załączanie wzmacniacza)

Opublikowano
  • Autor

dzięki

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam mam wzmacniacz o symbolu 8e9035223D, ma ktoś może opis pinów tego wzmacniacza? znalazłem taki, B6-B7 Stereo Wiring Diagram Pics inside - AudiWorld Forums ale nie wiem czy pasuje do tego wzmaka. Proszę o pomoc, zna ktoś parametry tego wzmacniacza?

Opublikowano

B6 B7 Wzmacniacz 23-Styk

wzmacnicz.png

Złącze 23-stykowe niebieskie

1 - Tylny prawy sygnał z radia /sterownika systemu nawigacji z napędem CD /sterownika z jednostką wskazań radia i systemu nawigacji

2- Sygnał masy z radia /sterownika systemu nawigacji z napędem CD /sterownika z jednostką wskazań radia i systemu nawigacji

3 - Tylny lewy sygnał z radia /sterownika systemu nawigacji z napędem CD /sterownika z jednostką wskazań radia i systemu nawigacji

9 - Plus przyłączony z radia /sterownika systemu nawigacji z napędem CD /sterownika z jednostką wskazań radia i systemu nawigacji

14 - Głośnik niskotonowy (+)

15 - Głośnik niskotonowy (-)

17 - Tylny lewy głośnik (+)

18 - Tylny lewy głośnik (-)

20 - Tylny prawy głośnik (+)

21 - Tylny prawy głośnik (-)

22 - Zacisk 31

23 - Zacisk 30

Opublikowano

Zacisk 31 to Masa (-) (GND)

Zacisk 30 to Zasilanie (+) (+12V)

Dzięki, bo właśnie dostałem takiego wzmaka i nie byłem pewien czy będzie działał, ja tam do 1 i 3 podpinam tylko wyjście pod suba, a głośniki zostawiam sterowane z nie ori radia jak do tej pory;) Dołożę tylko suba i tyle ;)

dzięki za upewnienie mie, że dobrze zrobiłem wiązkę przewodów:)

---------- Post dopisany at 20:07 ---------- Poprzedni post napisany at 16:49 ----------

Mam jeszcze takie jedno pytanko, skąd poprowadzić zasilanie do suba i jak grubym przewodem by się nie przepalił przypadkiem? Jutro prawdopodobnie rozbiorę bok by przykręcić suba i poprowadzę wiążkę sygnałową, ale skad wziąść zasilanie? z radia ciągnąć?

Opublikowano

+ np z aku (moze na klemie bedziesz mial nawet dziurke do wpiecia sie drugim kablem).... w karosce doslownie przy aku masz dziury zaslepione gumami.... dziurawisz gume i "wychodzisz" kablem do kabiny pod schowkiem pasazera... pozniej to juz walka z przepychanime progami itp. (kable sygnalowe jakbys ciagnal to nie razem z plusem!) Mase to mozesz wziac gdzie z "jakiejs sruby" w bagazniku...

jakbys chcial wyciagac siedzisko kanapy to jest ono na takich zatrzaskach ... duze prawd, ze przy wyrywaniu/podwazaniu pojdzie Ci ktory zatrzask (grosze w ASO)

Pozdrawiam,

Przemek

Opublikowano

Wczoraj puściłem wiązkę podłączyłem na zwykłe wsuwki wzmaka (z godnie z opisem) i się zdziwiłem bo bardzo cicho gra, i teraz nie wiem czy coś jest nie tak, czy jak sie go schowa do boku to bedzie o wiele głośniej. radio było rozkręcone na maxa ( pioneer deh4000ub) a w subie nie było widać nawet by membrana sie ruszała, ale jak się dotknęło palcem to wibrowała i lekko pluł powietrzem. Sie zastanawiam co może być nie tak...

Opublikowano

co Ty dokldanie podlaczyles i jak?

Opublikowano

Pin 23 + pin22- minus( wziąłem z zapalniczki z tyłu w bagażniku zasilanie) Pin 14 i 15 głośnik od suba , pin 9 remote z radia , pin 1i 3 sygnał z wyjścia do subofera z radia i pin2 ekran tych pinów pin 1,2i 3 sa na przewodzie dwużyłowym ekranowanym z końcówkami czincz. Nie mam jeszcze tych orginalnych wsuwek jakie stosuje audi wiec użyłem zwykłych wsuwek do głośników i nadmieniam nigdzie miedzy sobą zworek nie porobiły i ciasno na pinach osadzone były. Przekaźnik aię załączał ( ten sterowany pinem nr 9)

tylne głośniki idą normalnie z radia, nie podłączam ich pod wzmacniacz

pozdrawiam