Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Przewody/węże klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od toma77 80 dyszek :naughty:

Dokładnie :good:

Ja mam to szczęście i osuszacz był mieniony jeszcze w serwisie w Niemczech w 2008r. ( historia serwisowa )

Wczoraj mierzyłem multimetrem temperaturę przy wylocie z kratek , klima ustawiona na LO i maksymalny nawiew - temp. wynosiła 3 - 4 oC :cool1:

Opublikowano
  • Autor

To osuszacz jest az w takim stopniu odpowiedzialny za chłodzenie?? ja nie mam pojęcia ile ile u mnie przy wylocie jest ale na moje około 10 stopni :disgust:

Nie wiedziałem, ze TOM77 ma tez takie coś a zostawiłem już u niego jakieś 2 tysiączki :przebiegly: a juz niedługo pojedzie od niego paczuszka na jakiś 1000zł znowu, więc chyba domówe ten osuszacz :przebiegly:

Opublikowano

To osuszacz jest az w takim stopniu odpowiedzialny za chłodzenie?? ja nie mam pojęcia ile ile u mnie przy wylocie jest ale na moje około 10 stopni :disgust:

Nie wiedziałem, ze TOM77 ma tez takie coś a zostawiłem już u niego jakieś 2 tysiączki :przebiegly: a juz niedługo pojedzie od niego paczuszka na jakiś 1000zł znowu, więc chyba domówe ten osuszacz :przebiegly:

Mam ten sam problem - klima chlodzi ale wiem, ze moglaby chlodzic lepiej. Jak w zeszlym roku nabijalem i spytalem o stan filterka to koles powiedzial, ze cisnienia sa OK i napewno jest dobry ale po nabiciu klimy mierzyl termometrem i temperatura tez oscylowala w granicach 8-10 stopni i troche sie dziwil i tak juz zostalo do dzis. Musze, sie przyjrzec przewodom - rozumiem ze jesli jeden z nich bedzie tylko do polowy zimny to filterek do wymiany + serwis klimy... :mysli::cool1:

Opublikowano

Mam ten sam problem - klima chlodzi ale wiem, ze moglaby chlodzic lepiej. Jak w zeszlym roku nabijalem i spytalem o stan filterka to koles powiedzial, ze cisnienia sa OK i napewno jest dobry ale po nabiciu klimy mierzyl termometrem i temperatura tez oscylowala w granicach 8-10 stopni i troche sie dziwil i tak juz zostalo do dzis. Musze, sie przyjrzec przewodom - rozumiem ze jesli jeden z nich bedzie tylko do polowy zimny to filterek do wymiany + serwis klimy... :mysli::cool1:

to nie tak jak ciepły do połowy ja tak mam a dysza rozprężna czyściutka :confused4:
Opublikowano

u mnie cieńszy wąż przed dławikiem ciepły, natomiast za zimy, grubszy zimy cały. Tak ma być?

Opublikowano

a ten drugi jak mam ciepły to może być ten fucking osuszacz :confused4:

Opublikowano

od kabiny do dławika zimny a za nim ciepły

Opublikowano

no to jak ma w końcu być? :disgust:

Opublikowano
  • Autor

no to jak ma w końcu być? :disgust:

Tak ma być bo ja tak mam :naughty:
Opublikowano

Tak ma być :good: , ale nie może być "gorący" - u mnie jest powiedzmy ... "letni" :wink4:

Opublikowano

no to tak mam tylko ten drugi jest letni :(

Opublikowano

podłącze się pod temat, gdzie można kupić ten dławik, bo szukam na allegro i nie ma , możecie podesłać jakieś linki albo adresy sklepow on line?

Opublikowano

to nie dławik tylko dysza rozprężna inter cars 13 zł

Opublikowano
  • Autor

ASO 15zł :gwizdanie:

Opublikowano

Pawlo 2004 jakie masz teraz temperatury na wylocie z kratki na postoju u mnie jest to samo na LO (max) nawiew na nogi i środkowa kratkę, podczas jazdy na kanale 60 temperatura 4C, a na postoju włącza się drugi bieg wentylatora a temperatura wzrasta do 12C i tak pozostaje czy to normalne ?Dodam ze temperatura na zewnątrz 28C Klima nabijana 2 tyg temu

Opublikowano

Ja u siebie mierzyłem temp. powietrza na wylocie z kratek multimetrem :wink4:

Opublikowano

właściwie chodzi mi o to ze na postoju leci cieplejsze powietrze a wentylator chodzi na max aż do ruszenia i wtedy zaczyna się zima :) wentylator wolniej się kreci

Opublikowano

właściwie chodzi mi o to ze na postoju leci cieplejsze powietrze a wentylator chodzi na max aż do ruszenia i wtedy zaczyna się zima :) wentylator wolniej się kreci

Wszystko masz :good:

Opublikowano
  • Autor

Pawlo 2004 jakie masz teraz temperatury na wylocie z kratki na postoju u mnie jest to samo na LO (max) nawiew na nogi i środkowa kratkę, podczas jazdy na kanale 60 temperatura 4C, a na postoju włącza się drugi bieg wentylatora a temperatura wzrasta do 12C i tak pozostaje czy to normalne ?Dodam ze temperatura na zewnątrz 28C Klima nabijana 2 tyg temu

Nie wiem ile jest stopni przy wylocie ale mam tak samo jak włączę klime i stoję w miejscu to nie leci zbytnio zimne powietrze ale jak juz rusze i jadę to zaczyna mrozić i to konkretnie