Strahd Opublikowano 17 Lipca 2006 Opublikowano 17 Lipca 2006 Witam Wczoraj zrobiłem pierwszą dłuższą trasę swoim A4. Wszystko ok i cacy lecz, mniej więcej po 15 minutach jazdy autostradą, kiedy zmienialem z 4 na 5 , po wrzuceniu luzu wskazówka prędkościomierza spadła do zera i po chwili wróciła do prawidłowego wskazania. Podczas dalszej jazdy już tego nie zauważyłem a bacznie to obserwowałem czy zdaży się to częściej. Niestety nie pamiętam dokładnie czy obroty też poszły na zero ale mam wrażenie że nie, że był to tylko prędkościomierz. U mojego kolegi w starej 626 był taki problem że przy wrzucaniu na luz przy zminaie biegów gasł samochód (!!!) i obie wskazówki szły na zero, zapalały sie lampki kontrolne itp itd jakbyś kluczyk przekręcił. Po chwili jednak wszystko sie załączało spowrotem kiedy tylko wrzuciłeś nastepny bieg i wcisnałeś pedał gazu (jakby odpalał z rozpychu). wiem że on miał coś ostro skopane z tym i że wymagało to poważniejszej naprawy wtrysku bodajrze. Moje pytanie brzmi: czy to początki tego samego czy też jakiś odosobniony epizod z linką od prędkościomierza?? Pozdrawiam :smile:
Wihajster Opublikowano 17 Lipca 2006 Opublikowano 17 Lipca 2006 tez tak mialem w vw golf 4 raz na jakis czas bardzo rzadko tak sie dzialo ale nic z tym nie robilem wiec stawiam na epizod i nie ma sie co martwic
spanky Opublikowano 17 Lipca 2006 Opublikowano 17 Lipca 2006 Moje pytanie brzmi: czy to początki tego samego czy też jakiś odosobniony epizod z linką od prędkościomierza?? w A4 nie ma zadnej linki od predkosciomierza ... ;-) a co do Twojego probemu to prawdopodobnie cos nie kontaktuje w kostkach ... wyjmij zegary ,wyjmij wtyczki,przeczysc styki i powinno byc OK .... mialem cos takiego w ex-B4 TDI i pomoglo .
Strahd Opublikowano 18 Lipca 2006 Autor Opublikowano 18 Lipca 2006 I wszystko jasne. Trzy dni temu roiblem klime i mi cala deske rozbierali wiec pewnie "fachowcy" nie podłaczyli wszystkiego dokladnie i stad ten problem. Dzieki i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi