Lukasch44 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Auto mam od ok tygodnia zmiana z Hondy:). Szukam i zastanawiam się czy wymieniać i co jest przyczyną tego że klocki zewnętrzne przód starte są pod kątem a nie równomiernie. Hamulce po przeglądzie w stacji diagnostycznej hamują ok. Tak z ciekawości zaglądnąłem na zaciski i teraz nie daje mi to spokoju a jeszcze nie wiem co zobaczę zaglądając od środka:/. Po naciśnięciu hamulca klocki układają się do tarczy a tarcza bez zastrzeżeń równiutko zebrana. Może ktoś doradzi bo na forum Hondy już mi nie pomogą .
Dev Opublikowano 27 Czerwca 2010 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Może ktoś doradzi bo na forum Hondy już mi nie pomogą . :polew: :polew: :polew: dawaj foto coś poradzimy....
andy_sky Opublikowano 28 Czerwca 2010 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Może ktoś doradzi bo na forum Hondy już mi nie pomogą . :polew: :polew: :polew: dawaj foto coś poradzimy.... chyba się nie doczekasz :gwizdanie:
Lukasch44 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2010 spokojna wasza rozczochrana urlopuję się teraz i różnie to bywa z czasem i dostępnością neta na plaży Jak tylko będzie chwila by ściągnąć koło to zapodam foto[br]Dopisany: 28 Czerwiec 2010, 15:24_________________________________________________ tu jest fotka mam nadzieję,że widać o co kaman czekam na pomysły co do przyczyny, może ktoś miał podobny problem
DareQ Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Wszystko masz ok - ten klocek tak wyglada, jest taki przyciety z boku. U mnie wyglada to identycznie
zgredek27 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 a niby czemu ok? Nigdy nie spotkałem się z takim ścinaniem które byłoby "zdrowe". A nie wina prowadnic?
lkowol Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Wszystko jest w jak najlepszym porządku - sam się ostatnio na to nabrałem. Wygląda na to że tarcze i klocki niedawno wymieniane miałeś... Nowe oryginalne klocki wyglądają tak: Wszystkie dobrej jakości klocki są wykonane w podobny sposób tzn powierzchnia robocza (przylegania do tarczy) jest wykonana w formie trapezu - gdybym to wiedział miesiąc temu to bym klocków do oględzin wyciagac nie musiał
andy_sky Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Wszystko jest w jak najlepszym porządku - sam się ostatnio na to nabrałem. Wygląda na to że tarcze i klocki niedawno wymieniane miałeś... Nowe oryginalne klocki wyglądają tak: Wszystkie dobrej jakości klocki są wykonane w podobny sposób tzn powierzchnia robocza (przylegania do tarczy) jest wykonana w formie trapezu - gdybym to wiedział miesiąc temu to bym klocków do oględzin wyciagac nie musiał kolega ma rację to norma
Lukasch44 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2010 :hi:dzięki Panowie za pomoc kamień z serca można spokojnie wracać z urlopu człowiek uczy się całe życie a potem zmienia auto i uczy się od nowa
zgredek27 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Opublikowano 30 Czerwca 2010 A w tym rzecz, to wybaczcie moją czepliwość. Mój post dotyczył z zamysłu całego klocka startego w taki sposób :gwizdanie:
Dev Opublikowano 2 Lipca 2010 Opublikowano 2 Lipca 2010 A w tym rzecz, to wybaczcie moją czepliwość. Mój post dotyczył z zamysłu całego klocka startego w taki sposób :gwizdanie: dawaj fote sprawdzimy jaki "diabeł" tam siedzi
Rekomendowane odpowiedzi