Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTY w RYBNIKU - wiecej info w 1 poście

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,7 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

f*ck bym zapomniał :embarrassed:

:decayed:

Opublikowano

Nie wadzić mi się, święta są :polew: :polew:

A kto się tu wadzi ? :mysli:

:cool1:

[br]Dopisany: 26 Grudzień 2011, 00:21_________________________________________________

Mozna sie nie przejmowac ale bedzie wiadomo ,czy to wina termostatu ,czy tego czujnika :wink4:

Jak to poznasz ???

Oczywiście chodzi mi o kanał 51 :cool1:

Jak co to ponawiam pytanie :cool1:

Bo jestem ciekaw jak sprawdzisz poprawność wskazań czujnika G2/62 za pomocą ( tylko ) klimatronika :mysli::cool1:

Opublikowano

Ni mocie co robic w swieta co :kox:

Opublikowano

:hi:

Robercie jeśli wskazania wskazowki pokrywaja sie z kanalem 49 to wiadomo ,ze jest problem z czujnikiem ,pod warunkiem ,ze kanal 51 sie nie zmienia.

Opublikowano
:hi: :hi:
Opublikowano

Co by Wam sie te kanaly nie pomyliły :decayed:

Opublikowano

:hi: doberek :) Panowie ja jak zawsze z problemem :kwasny: dziś jadąc rano do pracy oświeciła mi się kontrolka z silnika ta pomarańczowa nad kontrolką z ESP :kwasny: auto po dodaniu gazu przy wiekszych obrotach zaczyna przerywać i miga mi ta kontrolka a na wolnym biegu przy postoju skacze na obrotach :kwasny: powiedzcie mi czy to może być przyczyna którejś ze świec czy to będzie coś innego ?? Z góry dziękuję za pomoc :)

Wesołych Świąt :wink4:

Opublikowano

:bry::hi:

Robercie jeśli wskazania wskazowki pokrywaja sie z kanalem 49 to wiadomo ,ze jest problem z czujnikiem ,pod warunkiem ,ze kanal 51 sie nie zmienia.

Nie masz racji :cool1:

51 kanał nie ma żadnego znaczenia :no:

49 kanał to wskazania G2 :wink4:

G62 musisz sobie VAGiem sprawdzić :wink4:

Ale nie żebym się wadził czy coś tylko piszę jak to jest na prawdę :cool1:

51 kanał to nie są wskazania z żadnego czujnika :no:

Opublikowano
Opublikowano

:hi: doberek :) Panowie ja jak zawsze z problemem :kwasny: dziś jadąc rano do pracy oświeciła mi się kontrolka z silnika ta pomarańczowa nad kontrolką z ESP :kwasny: auto po dodaniu gazu przy wiekszych obrotach zaczyna przerywać i miga mi ta kontrolka a na wolnym biegu przy postoju skacze na obrotach :kwasny: powiedzcie mi czy to może być przyczyna którejś ze świec czy to będzie coś innego ?? Z góry dziękuję za pomoc :)

Wesołych Świąt :wink4:

Bez Vaga sie nie obejdzie

Opublikowano

w te święta...bez grama śniegu :(

Opublikowano

dobry... koledzy u mnie pokazuje na kanale 49 to samo co na liczniku takze nie mam pojecia co to moze byc ??

Opublikowano

Robert ,a ten 51 kanał to nie jest temp. z chłodnicy?[br]Dopisany: 26 Grudzień 2011, 13:12_________________________________________________

seves też masz taki sprzęt w domu :naughty:

fotoprikoly597.jpg

tylko gdzie ma dmuchawę :gwizdanie: ,która powinna być z przodu jak w prawdziwej hamowni :naughty::decayed:[br]Dopisany: 26 Grudzień 2011, 13:13_________________________________________________

kurde tak czytam i źle to napisałem :embarrassed:

chodziło mi o to ,że jeśli wskazania z 49 kanału pokrywają się z licznikową wskazówką i są inne niż na kanale 51 (90 st.C w zagrzanym silniku) to będzie problem z czujnikiem g2/g62

Opublikowano

Robert ,a ten 51 kanał to nie jest temp. z chłodnicy?

Nie to nie są wskazania z żadnego czujnika .. zrób sobie taki teścik , na zimnym silniku włącz zapłon ( nie uruchamiaj silnika ) i włącz sobie ten kanał 51 na klimatroniku , założę się o flaszkę , że wartości będą rosły aż do 90 nawet na wył. silniku ( więc na chłopski rozum nie jest to żadna temp. ani też wartości z jakiegokolwiek czujnika ) :wink4:

Jeszcze raz G2 sprawdzamy : klimatronik 49 kanał , ew. VAG/VCDS

G62 tylko VAG/VCDS

Kanał 51 nie ma żadnego znaczenia ( jedynie w A4 bodajże do 96 lub 97 r. te kanały były zamienione czyli 49 < > 51 )

[br]Dopisany: 26 Grudzień 2011, 13:25_________________________________________________

chodziło mi o to ,że jeśli wskazania z 49 kanału pokrywają się z licznikową wskazówką i są inne niż na kanale 51 (90 st.C) to będzie problem z czujnikiem g2/g62

51 to nie G62 :no:

[br]Dopisany: 26 Grudzień 2011, 13:26_________________________________________________

dobry... koledzy u mnie pokazuje na kanale 49 to samo co na liczniku takze nie mam pojecia co to moze byc ??

Sprawdź na zimnym i na ciepłym ( najlepiej także podczas jazdy obserwować ) co wskazuje 49 kanał , równocześnie na zimnym i później przy 90oC sprawdź Vagiem co wskazuje G62 , porównaj te wskazania ze sobą ( mogą być kilkustopniowe różnice powiedzmy 3-4 oC nic więcej )

Opublikowano

powiem Ci ,że gdzieś czytałem ,że kanał 51 jest to odczyt temp. z chłodnicy tylko gdzie tam jest jakiś czujnik to nie wiem ,chyba ,że jest gdzie indziej i tylko podawany jest odczyt płynu chłodniczego

mi na 51 temp.rośnie ciut szybciej niż na 49 do 90 st.C z tym ,że na 51 jest równe 90 st.C ,a na 49 się waha od 86 do 94 stopni w zależności jak jadę :wink4::decayed:[br]Dopisany: 26 Grudzień 2011, 13:30_________________________________________________

51 to nie G62 :no:

to wiem bo bez sesu byłoby zbierać pomiar w jednym miejscu i w dwóch innych go wyświetlać z różnymi w dodatku (kilka stopni :wink4:) wartościami

Opublikowano

powiem Ci ,że gdzieś czytałem ,że kanał 51 jest to odczyt temp. z chłodnicy tylko gdzie tam jest jakiś czujnik to nie wiem ,chyba ,że jest gdzie indziej i tylko podawany jest odczyt płynu chłodniczego

mi na 51 temp.rośnie ciut szybciej niż na 49 do 90 st.C z tym ,że na 51 jest równe 90 st.C ,a na 49 się waha od 86 do 94 stopni w zależności jak jadę :wink4::decayed:

Nie jest to ani z chłodnicy ani z żadnego innego czujnika :wink4:

Zrób tak jak Ci napisałem na wył. silniku też będzie rosło do 90 i ani grama więcej , nawet na zgaszonym silniku ( a czy to stopnie czy jakaś inna wartość tego ni wiedzą nawet najstarsi górale ) ... były już różne teorie na temat tego kanału , że to temp. oleju , że to temp. z nagrzewnicy itp. ... za uja nie jest to z żadnego czujnika

[br]Dopisany: 26 Grudzień 2011, 13:34_________________________________________________

to wiem bo bez sesu byłoby zbierać pomiar w jednym miejscu i w dwóch innych go wyświetlać z różnymi w dodatku (kilka stopni :wink4:) wartościami

Wskazania G2 i G62 b. często różnią się o kilka oC :wink4: