Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTY w RYBNIKU - wiecej info w 1 poście

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmm...na 10tkm

ze 4mm na bagnecie wiecej napewno nie, ale tez lubie dosc dlugo posmigac 200+ :evil:[br]Dopisany: 24 Październik 2011, 22:33_________________________________________________a na turbie brak jakich kolwiek luzow :gwizdanie: :decayed:

odpukac oczywiscie :gwizdanie:

• Odpowiedzi 42,7 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Robert, co Ty pijesz :mysli:

Pytalem skad tam oliwa skoro sklada sie to z kawalka rurki laczacej dolot z wydechem i baczka podcisnieniowego a Ty mi tu o ciśnieniu :gwizdanie:

A jesli tyle wali z EGR-a i to sie wiaze z iloscia oliwy w dolocie to chyba by juz kopcil palac olej ? Dobrze myśle ?

Opublikowano

hmm...na 10tkm

ze 4mm na bagnecie wiecej napewno nie, ale tez lubie dosc dlugo posmigac 200+ :evil:[br]Dopisany: 24 Październik 2011, 22:33_________________________________________________a na turbie brak jakich kolwiek luzow :gwizdanie: :decayed:

odpukac oczywiscie :gwizdanie:

:good:

No to masz olej w dolocie z odmy :wink4:

Opublikowano

i co w zwiazku z tym...wy**bac egr i wyczyscic wszystko :mysli:

:?:

Opublikowano

Robert, co Ty pijesz :mysli:

Pytalem skad tam oliwa skoro sklada sie to z kawalka rurki laczacej dolot z wydechem i baczka podcisnieniowego a Ty mi tu o ciśnieniu :gwizdanie:

A jesli tyle wali z EGR-a i to sie wiaze z iloscia oliwy w dolocie to chyba by juz kopcil palac olej ? Dobrze myśle ?

Kiedy na spocie Ci to wytłumaczę "łopatologicznie" :cool1:

Ten bączek podciśnieniowy to sterowanie EGR'a ( podciśnieniem ) stąd na pewno nie cieknie olej ( chyba , że membrana w tym "grzybku" jest nieszczelna i tamtędy wyciska troszkę oleju ) :cool1:

Z tej rurki między dolotem a wydechem też na pewno nie cieknie ( chyba że spod uszczelki ) :cool1:

Na 10000% cieknie z samego zaworu EGR ( a dokładniej w miejscu trzpienia klapki wew. tegoż zaworu ) w którym masz ciśnienie ( które wytworzyła przede wszystkim turbina ) :cool1:

Opublikowano

ooo...widze, dziedzina łopatologia wkracza :polew:

Opublikowano

i co w zwiazku z tym...wy**bac egr i wyczyscic wszystko :mysli:

:?:

Najlepsze rozwiązanie wg. mnie to rozebrać cały dolot ( od T. do kolektora ssącego ) wszystko wyczyścić i ew. kupić nowy EGR

[br]Dopisany: 24 Październik 2011, 22:47_________________________________________________

ooo...widze, dziedzina łopatologia wkracza :polew:

No a jak , najlepsza dziedzina :naughty:

:tongue4:

Opublikowano

a dlugo posmigam na tym nowym,bo to 4stoffki jak dobrze pamietam :mysli:

Opublikowano

Miałem to dzis w rekach wiec wiem jak to działa, chodzi mi o to, że jesli tam wali oliwa i jest to z dolotu to jak to jeździ bez kopcenia ?

Opublikowano

Nie wiem , najprawdopodobniej troszkę krócej niż tyle ile auto zrobiło zanim zaczęło z niego cieknąć :wink4:

Zaraz poszukam fajny wątek to se poczytasz :wink4:[br]Dopisany: 24 Październik 2011, 22:50_________________________________________________

Miałem to dzis w rekach wiec wiem jak to działa, chodzi mi o to, że jesli tam wali oliwa i jest to z dolotu to jak to jeździ bez kopcenia ?

Ale tam idą minimalne ilości oleju , nie litry na 1000 km , tylko mililitry , a to że EGR jest obrzygany to tylko takie złudzenie , że jest tego dużo

PS. Zajrzy sobie kiedyś do wnętrza kolektora ssącego , zobaczysz na czym Twój silnik jeździ :cool1:

Opublikowano

bo jesli mozna na flanszy jezdzic to... :decayed:

Opublikowano

bo jesli mozna na flanszy jezdzic to... :decayed:

Można , masa ludzi tak jeździ :wink4:

W [b6] od 2003/2004 ECU wyłapie już błąd

Opublikowano

Nie wiem , najprawdopodobniej troszkę krócej niż tyle ile auto zrobiło zanim zaczęło z niego cieknąć :wink4:

Zaraz poszukam fajny wątek to se poczytasz :wink4:[br]Dopisany: 24 Październik 2011, 22:50_________________________________________________

Ale tam idą minimalne ilości oleju , nie litry na 1000 km , tylko mililitry , a to że EGR jest obrzygany to tylko takie złudzenie , że jest tego dużo

PS. Zajrzy sobie kiedyś do wnętrza kolektora ssącego , zobaczysz na czym Twój silnik jeździ :cool1:

Moze dla jasności, te glowice robilem sam z pomoca szwagra wiec i dolot i wydech sam czyscilem i skladałem :wink4: W kolektorze mialem syf ale suchy, nie bylo nic wilgotnego od oliwy :mysli:

Opublikowano

czyli wracajac...lepiej silnik na stol i umyc go od srodka i nowy egr :?:

ale jesli piszesz ze mozna to wole flansze wytoczyc i bedzie niby troche twardziej chodzil jak gdzies tam wyczytalem :gwizdanie: chyba ze sie myle

Opublikowano

Moze dla jasności, te glowice robilem sam z pomoca szwagra wiec i dolot i wydech sam czyscilem i skladałem :wink4: W kolektorze mialem syf ale suchy, nie bylo nic wilgotnego od oliwy :mysli:

coraz bardziej mnie to korci aby gada rozkrecic :cool1:

Opublikowano

czyli wracajac...lepiej silnik na stol i umyc go od srodka i nowy egr :?:

Silnika nie myj od wew. :cool1: tylko dolot :cool1: zaczynając od węża przy T. do samego kolektora ssącego

[br]Dopisany: 24 Październik 2011, 22:57_________________________________________________

A ile syfu ( nagaru ) było w kolektorze ssącym ? :naughty: Nie był tłusty od oleju ?

[br]Dopisany: 24 Październik 2011, 22:58_________________________________________________

...

Jednak gdy włożyłem paluch do kolektora to się przeraziłem :shocked:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/41bfc90deb922309.html

i po jego zdjęciu ukazał mi się taki widok :shocked: :shocked:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fe8b6586d6cfdd4a.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c740ecc1d7fb5027.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7a5cde3907b425dc.html

A tyle udało mi się wydłubać :shocked:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/62f4a2fbe3170c75.html

normalnie przez chwilę nie mogłem uwierzyć - tak jakby ktoś na mazucie jeździł :wallbash:

... Rąk wciąż nie mogę domyć.

Pooglądajcie sobie zdjęcia jak wyglądają kolektory ssące wew. :wink4:

Opublikowano

ale robercie mam wrazienie wlasnie jakby ten egr mulił mi auto tzn puszczal lub cos w tym rodzaju :mysli:

Opublikowano

ale robercie mam wrazienie wlasnie jakby ten egr mulił mi auto tzn puszczal lub cos w tym rodzaju :mysli:

No możliwe , że masz tą membranę nieszczelną i EGR nie działa tak jak powinien :wink4:

Wywal go , w jego miejsce wstaw flanszę i będzie :good:

Aha i kiedyś jeszcze sobie dolot wyczyść

[br]Dopisany: 24 Październik 2011, 23:04_________________________________________________A teraz idę spać

Nara :hi:

Opublikowano

no to musze zagadac do Qzynka, aby mi takie cosik zrobil :)[br]Dopisany: 24 Październik 2011, 23:05_________________________________________________nara :hi: