redżi Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Witam wszystkich Bardzo proszę Was o pomoc i ewentualne sugestie otóż mam problem z moim autem które kopci raz na biało raz na czarno. Pompowtryski zostały już sprawdzone przez mechanika i ich dawkowanie i stan jest ok,zostały wymienione śruby i oringi (chyba tak to się nazywa -wybaczcie pisze kobieta),gdyż powodem było to,iż trzęsło się całe auto na biegu jałowym,teraz jest dużo lepiej,ale jeszcze czuć,że gdzieś go tam skubnie,ale jest do przeżycia.No i wszystko było ok a tu nagle znowu problem czyli kopcenie przy odpalaniu samochodu.Jednego dnia kopcił na biało na zimnym silniku i jak się zatrzymałam na światłach to za mną było bialutko,drugiego dnia tylko przy odpalaniu i później było ok,trzeciego znowu kopcił tylko na czarno.Wszystko to dzieje się do momentu rozgrzania silnika,później jest ok.Płynu nie ubywa,oleju też nie ale czułam taki dziwny zapach tego białego dymu.Jeśli chodzi o moc to autko śmiga jak powinno.Bardzo proszę Was o pomoc, bo już mi ręce opadają z tym autem.Zamiast cieszyć się jazdą to go ciągle naprawiam.
antonio Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 przeczytaj FAQ działu diagnostyka i zrób logi... bo tak to można tylko zgadywać
letallec Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Moze to chlodnica spalin przecieka? Na pewno plynu nie ubywa?
STANIV Opublikowano 1 Lipca 2010 Opublikowano 1 Lipca 2010 jaki przebieg auta? i jak odpala na zimnym?
redżi Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Opublikowano 1 Lipca 2010 ma 88000 ,przy odpalaniu zaraz kopci na biało i jeszcze chwile podczas jazdy,późiej gdy go przegonimy jest ok,ale kiedy wyłączymy silnik i postoi powiedzmy godzinkę po odpaleniu znów kopci na biało
redżi Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Opublikowano 1 Lipca 2010 auto sprowadzone więc pewności nigdy nie ma,rzekomo posiadamy ksiązkę serwisową z pieczątkami Audi z jego potwierdzonym stanem licznika(wiem wiem wszystko można kupić), byliśmy z nim w serwisie ASO i ocenili jego stan techniczny na dobry
Rekomendowane odpowiedzi