Gość Murzyn Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Dziwilo mnie wlasnie, ze po zeszlorocznym odgrzybianiu, teraz znowu mi zasmierdzialo przy wylanczaniu klimy. Polecisz jakies preparaty Oczywiscie dobre i taniutkie, ktorymi sam pozbede sie grzybkow Co do technologii odgrzybiania, to wystarczy wpsikac preparat w komore pod filtrem przeciwpylkowym? (oczywiscie filtr tez by trzeba wymienic zapewne)
Gość Iceman Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 na majówce Zdeniowi bede odgrzybiał klime( to znaczy on to bedzie robił pod moim nadzorem )to wrzucimy fotki .ja dostaje sie bezpośrednio do parownika przez wentylator i widac w jakim stanie jest parownik. co do środków to ja uzywam niedostepnych w sklepach tylko wewnętrzych sieciach serwisowych.
wiki Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 no właśnie czy owy capek po wyłączeniu jest nastepstwem zanieczyszczonego różnymi glutojadami parownika, bo u mnie też tak trochę zajeżdża ale tylko po wyłaczeniu i przez jakiś tam czas a tak to nic nie capi pytam bo mam środek do odgrzybiania który kupiłem w Niemczech do odgrzybiania firmy Nirgin, i używa sie go tak że kładzie sie go na podłodze odpala na dziesieć minut (butelka z sprayem), włącza klimę na max, zamyka sie obieg powietrza na wewnętrzny i wsio, podobno środek zostanie zassany do obiegu i tam zrobi swoje tak przynajmniej wynika z rysunku i opisu na pudełku, już raz tak zrobiłem rok temu i teraz mam jeszcze jeden (koszt 10 EURO) i nie wiem czy warto w ten sam sposób to robić czy inaczej w robocie jak wyłącze klimę pomieszczeniową LG i ją włączę to przez jakiś czas też taki capek jest
Gość Iceman Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 ja nie stosuje takich wynalazków, bo na parownikach nieraz jest błoto (kurz z wodą ) wiec tylko kontakt wzokowy z parownikiem mnie interesuje ,widze w jakim jest stanie i jak sie do tego zabrc , co nie znaczy ze ten środek na swój sposób pewnie działa , ale nie tak jak mój
wiki Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 ech to poczekam na fotostory z twojego odgrzybiania i może jak nie bedzie dużo rozkrecania to też tak zrobie i tam wypsikam ten środek, bo capi tylko przez jakieś pare minutek po wyłączeniu, taka stechlizna ale to moze przez gwałtowna różnicę temp. , eeeeh zdeniu ma dobrze z tobą
Wihajster Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Co do technologii odgrzybiania, to wystarczy wpsikac preparat w komore pod filtrem przeciwpylkowym? (oczywiscie filtr tez by trzeba wymienic zapewne) tzn. co??jak wyjme filtr to widze smiglo wentylatora to gdzie mam psikac ??
Gość Iceman Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Co do technologii odgrzybiania, to wystarczy wpsikac preparat w komore pod filtrem przeciwpylkowym? (oczywiscie filtr tez by trzeba wymienic zapewne) tzn. co??jak wyjme filtr to widze smiglo wentylatora to gdzie mam psikac ?? poczekajcie we wtorek bedzie fotostry z odgrzybiania u Zdenia i wszystko bedzie jasne
PeryA4 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 ja dzisiaj bylem dobic klime i odgrzybic co trzeba i smrodek, ktory pojawial sie po zalaczeniu klimy zniknal totalnie a walilo ostro, szczegolnie wczoraj jakos tak mi dmuchenlo ze mnie prawie z butow wyrwalo. Teraz jest ok
DieselPower Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 TYLKO I WYLACZNIE ODGRZYBIANIE KLIMY.. POMAGA [ Komentarz dodany przez: Iceman: 29-04-2007, 15:11 ] kolego nie krzyczymy na forum (wyłacz Caps Lock ) jak piszesz
Hincó Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Dzisiaj włączylem nawiew bo troche chłodno sie zrobiło i zaczęło śmierdolić lekko :| Pierwszy raz :| A klimy nie mam Chyba filtr.. :>
DieselPower Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Tak Hincó, to jet Filtr musialo ci nieźle go zapchac.... Mnie to czeka + Odgrzybianie klimy... Jak wlacze klimke to zaczyna tak smierdziec ze nie mam pytan.. Dopiero tak po 5 min przestaje.. Pozdrawiam
wiki Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 wy pany mówicie tu że po załączeniu klimy wam wali smród, a ja z innymi mówiliśmy o tym że po wyłączeniu klimatyzacji i pracujacym nawiewie przez kilka minutek jest taki dziwny stęchły zapach, bo przy załączonej klimatyzacji to mi nic nie śmierdzi, leci czysty bezwonny chłodek
DieselPower Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 To wiec mówimy ze to filtr przeciw pylkowy wlatujacego do kabiny powietrza koleżko... Pozdrawiam [ Komentarz dodany przez: wiki: 30-04-2007, 18:37 ] jaśniej proszę KOLEŻKO :twisted:
Gość spedyt Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Chyba filtr.. :> Zdecydowanie, bo na rzepak za wcześnie
Gość spedyt Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 a4avant, będzie we wtorek poczekajcie we wtorek bedzie fotostry z odgrzybiania u Zdenia
a4avant Opublikowano 3 Maja 2007 Opublikowano 3 Maja 2007 Czekamy na ta fotostory z odgrzybiania z niecierpliwoscia
Gość Iceman Opublikowano 6 Maja 2007 Opublikowano 6 Maja 2007 no to jest http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=10719.0
talos1nj Opublikowano 20 Maja 2007 Opublikowano 20 Maja 2007 co moze byc przyczyna przykrego zapachu po wlaczeniu klimatyzacji,czy moze to byc tylko filtr? brak przeczytanego regulaminu i zle poslugiwanie sie szukajka
ulti Opublikowano 1 Czerwca 2007 Opublikowano 1 Czerwca 2007 No ja tak oglądam to fotostory i sie troszkę zdziwiłem. Ja znam o wiele wydajniejszą metodę. Wszystko zgadza się do momentu odkręcenia wentylatora. Nie mogę pojąc dlaczego oni go wykręcili????? to jest totalna pomyłka. Dla sprostowania napiszę moja wersję, która praktykowałem przez wiele lat, jesli ktoś skożysta to proszę a jesłi nie to wasza wola! Po odkręceniu schowka odkręcamy obudowę skraplacza (wentylator zostawiamy w spokoju!!!! po odkręceniu tej osłony mamy cały skraplacz jak na dłoni! nakładamu na nia pianę poczym przykładamy pokrywę i włączamy wentylator na 5 sekund! To wystarczy aby nie było po pianie sladu. Czynnośc powtarzamy az zuzyjemy cały środek ( ja osobiscie polecam kent) skręcamy wszystko i możemy jechać dalej. Nie robi się takiej głupoty jak wpuszczanie środka do kanałów wentylacyjnych. Przez to tylko okleicie całe kanały gdzie będzie sie wszystko kleiło! a tam grzyby nie rosna wiec tym bardziej bezsens! Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi