damiannl86Quatrro Opublikowano 7 Lipca 2010 Opublikowano 7 Lipca 2010 Witam. Wiem ze temat sie juz tutaj pojawiał, naczytałem sie troche,jednak dalej nie wiem jak podłaczyc nowo zakupiony sub (800w 250rms + wzmacniacz Blaupunkt GTA 270 420wat 200rms). w mojej audiczce mam navigation plus i nie chce tego zmieniac:)nie jestem pewien czy moje radio ma wolne miejsce na czincze:)po tym co przeczytałem wnioskuje ze jednak nie:/ słyszałem o mozliwości podpiecia sie pod seryjny wzmacniacz zamontowany z tyłu auta. czy ma ktos jakies doswiadczenie w podłączaniu czegoś takiego? prosze o pomoc [br]Dopisany: 07 Lipiec 2010, 18:01_________________________________________________i jeszce jedno któredy najprosciej poprowadzić kable zasilajace wzmacniacz? chciałbym poprowdzic je jakos pod autem tzn na zewnatrz;) prosze o pomoc a najlepiej zdjecia jezeli jest taka opcja[br]Dopisany: 07 Lipiec 2010, 18:04_________________________________________________kod wzmacniacza tego oryginalnego 8E9 035 223 mam rozpiske kabli w kostce jakie wchodza do tego wzmacniacza jednak nie wiem jak wpiac sie z czinczami moze ktos ma juz to za SOBĄ??????
aju Opublikowano 7 Lipca 2010 Opublikowano 7 Lipca 2010 a ja się podpiąłem bezpośrednio pod naviplus(nie trzeba pod wzmacniacz), wystarczy mieć rozpiskę kostki w radiu i wyprowadzić sobie sygnał po niskiej czyli chinch... [br]Dopisany: 07 Lipiec 2010, 20:01_________________________________________________rnse w kostce C 8 - masa wspólna (dla dwóch chinch) 5 - lewy tył (np chinch czerwony) 11 - prawy tył (np chinch biały)
damiannl86Quatrro Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Opublikowano 7 Lipca 2010 jednak mi bardziej pasuje ta kostaka przed wzmacniaczem jest blisko i problem z polozeniem chinchy z głowy pozostanie tylko pociagnac kabel zasilajacy wzmak tylko jak to podłączyc???? ????
aju Opublikowano 7 Lipca 2010 Opublikowano 7 Lipca 2010 żaden problem, zobacz jaki kolor kabli wychodzi z tych pinów, popatrz jakie wchodzą do wzmacniacza i tyle... proste jak....
damiannl86Quatrro Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Opublikowano 8 Lipca 2010 czyli mam sie podpiac pod kable wchodzace do wzmacniacza czy wychodzace(na oryginalna tube)????
aju Opublikowano 8 Lipca 2010 Opublikowano 8 Lipca 2010 wchodzące do wzmaka, jeśli chcesz iśc po niskiej czyli chinch
damiannl86Quatrro Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Opublikowano 8 Lipca 2010 okey. ale jak to zrobic? mysle ze srodek chincha ma isc pod sygnał (a ten drucik naokoło (czyli masa?) do masy w kostce?[br]Dopisany: 08 Lipiec 2010, 13:03_________________________________________________znalazłem rozpiske po niemiecku 1 low signal rechts --- tu srodek prawego chincha????? 3 low signal links ---- tu srodek lewego???? 9 remote ( czyli tam podlacze ten kaabelek od wlaczania i wylaczania) 22 masse 2 gemeinsame masse to gdzie ta mase od chinchy???
aju Opublikowano 8 Lipca 2010 Opublikowano 8 Lipca 2010 masa jest wspólna, zwijasz masę z dwóch chinch razem zobacz jaki kolor ma kabel wychodzący z pinu nr 8 w kostce C w radiu i podłącz masę pod ten kolor we wzmacniaczu
Rekomendowane odpowiedzi