legalny Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Witam posiadaczy Audi i tych którzy czytają to forum. Panie i Panowie mam problem w swoim aucie ze świstem pochodzącym z silnika 1,6 przy ok. 850-900 obrotach na minutę a w innej prędkości obrotowej tego świstu brak. Bałem się, że ów hałas pochodzi z napędu rozrządu i pojechałem do mechanika, który z niejednego pieca jadł chleb. Mechanik ten stwierdził, że niektóre jednostki napędowe koncernu z jakiego wywodzi się moje (masze) auto (auta) tak mają i on w swojej długoletniej praktyce nie doszedł jeszcze do tego skąd to pochodzi. Oczywiście samochód został w celu sprawdzenia i za kilka godzin go odebrałem a mechanik zapytany czy nic się nie rozleci w rozrządzie stwierdził, że tam jest wszystko w porządku i można jeździć. Czy ktoś z Państwa spotkał się już z taką sytuacją u siebie a może u znajomych lub gdzieś o tym słyszał? Aha jeszcze jedno u tego mechanika był jakiś pan, który powiedział mi że z takim świstem przejechał Passatem 200 tyś km.
Waters Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 U mnie też trochę gwiżdże, nawet sprawdziłem ciśnienie w cylindrach bo niektórzy mówili że to wydmuchana uszczelka ale wszystko jet ok.
Rekomendowane odpowiedzi