moskal Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 witam , mechanik mi ostatnio powiedzial ze pierdzi mi troche wydech gdzies miedzy silnikiem a katem zreszta to słychać, i mam pytanie : czy moze sie stac cos powaznego z silnikiem jesli odloze naprawe na pózniej??? bo za jakis miesiac bede wymienial tłumik koncowy na jakis inny o "lepszym" brzmieniu i przy okazji bym to pospawał.. dzieki za info..
Gość nuti Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 No jesli pierdzi to może gdzieś jest nieszczelność w wydechu i stąd pierdzenie, podobny miałem w porpzednim aucie objaw jak rura która wchodziła do kielicha do kolektora miała pęknieta taką jakby uszczelkę ( to był spiek taki)
cayenne Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Albo plecionka się posypała. To też zależy jak to słychać. Przez nieszczelny wydech może Ci więcej palić.
moskal Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Albo plecionka się posypała. To też zależy jak to słychać. Przez nieszczelny wydech może Ci więcej palić. Ale z silnikiem nic sie nie powinno dziac oprócz tego ze moze wiecej palic????
Gość spedyt Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Jeżeli masz jeszcze fabrycznę plecionkę to spawanie jej nic nie da, dopiero co przerabiałem ten temat. Materia jest przegrzany i pomoże tylko wymiana na nową.
Gość MorgothV8 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 U mnie też potrafi popiardywać jak schodzi z obrotów lub jak przyspiesza przy max. gazie, dźwięki dochodzą z okolic tłumika środkowego, ciężko je usłyszeć ale są - bardziej słyszalne na rozgrzanym motorze....
moskal Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2007 jakby to byla plecionka to tylko nowa, nigdy nie wkladam używanych elementów, w zadnym wypadku,zawsze staram sie w miare mozliwości o nowe.dzieki za info
Rekomendowane odpowiedzi