Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wlew gazu w miejsce korka benzyny za / przeciw ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

też zrobię sobie koło wlewu paliwa:) jak będę kiedys gaz wstawiał. przy takim tempie wzrostu cen 95 to pewnie szybko nastąpi

Ja też długo (rok) się wzbraniałem przed montażem LPG do swojego AEB, a teraz pluję sobie w brodę, że od razu nie zamontowałem. Już dawno by mi się zwróciła. :)

skąd ja to znam :gwizdanie:

generalnie to śmieszne jest jak podjeżdżasz pod dystrybutor a koleś lata i szuka wlewu :decayed:

Ty z lekkim uśmieszkiem otwierasz klapkę, wkręcasz zaworek i tankowanie, po zakończeniu tankowania wykręcasz końcówkę i wkładasz ją między blachę wlewu a kurek z paliwa, wchodzi idealnie i w środku auta nic nie śmierdzi bo nie bierzesz kurka z sobą do kabiny :wink4:

przeciw? nie ma :)

pamiętasz też tak chciałem zostawić tą końcówkę pod klapką ale się nie trzymała, a co do smrodu LPG z tej końcówki toś ostro przesadził bo nie czuć tego wcale :naughty:

ja też wrzucam końcówkę do schowka w samochodzie i może przez parę minut coś tam czuje ale nie jest to aż tak trujące życie :pali:

mało tego ja to nawet czasem wącham :lol1:

Opublikowano

też zrobię sobie koło wlewu paliwa:) jak będę kiedys gaz wstawiał. przy takim tempie wzrostu cen 95 to pewnie szybko nastąpi

Ja też długo (rok) się wzbraniałem przed montażem LPG do swojego AEB, a teraz pluję sobie w brodę, że od razu nie zamontowałem. Już dawno by mi się zwróciła. :)

skąd ja to znam :gwizdanie:

generalnie to śmieszne jest jak podjeżdżasz pod dystrybutor a koleś lata i szuka wlewu :decayed:

Ty z lekkim uśmieszkiem otwierasz klapkę, wkręcasz zaworek i tankowanie, po zakończeniu tankowania wykręcasz końcówkę i wkładasz ją między blachę wlewu a kurek z paliwa, wchodzi idealnie i w środku auta nic nie śmierdzi bo nie bierzesz kurka z sobą do kabiny :wink4:

przeciw? nie ma :)

pamiętasz też tak chciałem zostawić tą końcówkę pod klapką ale się nie trzymała, a co do smrodu LPG z tej końcówki toś ostro przesadził bo nie czuć tego wcale :naughty:

ja też wrzucam końcówkę do schowka w samochodzie i może przez parę minut coś tam czuje ale nie jest to aż tak trujące życie :pali:

mało tego ja to nawet czasem wącham :lol1:

koneser z ciebie :gwizdanie:

Opublikowano

O jakiej końcówce piszecie? Bo za bardzo nie wiem o co chodzi - ja żadnych końcówek nie mam tylko zakrętkę na zawór.

Opublikowano

O jakiej końcówce piszecie? Bo za bardzo nie wiem o co chodzi - ja żadnych końcówek nie mam tylko zakrętkę na zawór.

jak montujesz wlew gazu obok wlewu paliwa to masz taką końcówkę, którą wkręcasz - na pierwszej stronie tego tematu jest nawet zdjęcie (tylko, że tam już jest ona na stałe i nie trzeba jej wkręcać) rozumiesz ?

Opublikowano

wieczorem wkleję CI zdjęcie jak to wygląda :hi:

mk

Opublikowano

Jeżeli to jest ta końcówka na zdjęciu, o której piszecie - to ten element jest u mnie przykręcony na stałe (też mam wlew przy korku od benzyny). :mysli:

Opublikowano

Jeżeli to jest ta końcówka na zdjęciu, o której piszecie - to ten element jest u mnie przykręcony na stałe (też mam wlew przy korku od benzyny). :mysli:

dokładnie o to chodzi :hi:

Opublikowano

u mnie wygląda to tak

2z7ehwk.jpg

cnxs.jpg

Opublikowano
:mysli: to u mnie ten "grzybek", który u Ciebie jest dołączany na czas tankowania ja mam na stałe przykręcony - bez problemu tankuję gaz i benzynę.
Opublikowano
  • Autor

mam taki sam kolor auta ;p

a czy ten element ktory dokładasz do tankowania nie robi sie po jakims czasie luzny(nie lata na boki itp?) i czy jak tankują to nie obijają lakieru?

Opublikowano

a czy ten element ktory dokładasz do tankowania nie robi sie po jakims czasie luzny(nie lata na boki itp?) i czy jak tankują to nie obijają lakieru?

póki co nic się nie luzuje, gaz był założony 2 lata temu . Lakieru tez nikt nie obił . :)

mk

Opublikowano

póki co nic się nie luzuje, gaz był założony 2 lata temu . Lakieru tez nikt nie obił . :)

mk

potwierdzam, bezpieczna opcja dla lakieru nikt nigdy mi nic tam nie obił, nakrętka też się nie luzuje wszystko jest w jak najlepszym porządku,

jedyna rzecz która mnie czasem wkurza to fakt jak idę zapłacić i zamykam furkę to czasem jeden matoł odkręca mi tą końcówkę i próbuje zamknąć klapkę wlewu i wciska na siłę ten bolec od centralnego zamka :wallbash:

Opublikowano

:mysli: to u mnie ten "grzybek", który u Ciebie jest dołączany na czas tankowania ja mam na stałe przykręcony - bez problemu tankuję gaz i benzynę.

Witam, u mnie tez jest na stałe zamontowane. Jest to najlepsza opcja jaka może być. Otwieram, tankuję, zamykam. Bez klękania, odkręcania i kombinowania.

Opublikowano
  • Autor

zdecydowałem się przy wlewie jednak ;p cena bez zmian, a w sumie lepiej :) nie psuje wyglądu auta :)

Jeszcze pare dni i będe jezdzic połowe taniej :D:polew: HURA :polew:

Opublikowano

zdecydowałem się przy wlewie jednak ;p cena bez zmian, a w sumie lepiej :) nie psuje wyglądu auta :)

nie aż takie ważne gdzie korek , ważne by założył instalacje ktoś kto się zna , całą resztę idzie przeżyć :)

mk

Opublikowano
  • Autor

Fachowiec bardzo polecany, zobaczymy jak to bedzie ;)

Opublikowano

słuszna decyzja :good:

Opublikowano
  • Autor

podsumowując lepiej montować korek wlewu w miejsce pod klapką- jeśli jest to w liczone w cene instalacji. Jesli trzeba doplacac powyzej 100zl moim zdaniem nie warto ;) chociaż może... :gwizdanie:

Tak czy siak aby instalka była OK ! :naughty:

Opublikowano

ZAMYKAMY