_Bartek_ Opublikowano 9 Lipca 2010 Opublikowano 9 Lipca 2010 Witam. Posiadam 1.8T AVJ z mocą 196,7KM (chip u Patrox'a - DynoSoft). Turbo K03 dmucha 1bar. TIP z kwasówki. Co mi da wymiana wtrysków na większe? Czego się spodziewać? Czy trzeba jechać na remap? Pzdr
Maniusiek28 Opublikowano 10 Lipca 2010 Opublikowano 10 Lipca 2010 ja miałem 320cc i po wymianie nie odczułem zmiany trzeba korygować soft, bez korekty silnik będzie zalewany paliwem, zwiększy się spalanie.
domjenick Opublikowano 10 Lipca 2010 Opublikowano 10 Lipca 2010 ja miałem 320cc i po wymianie nie odczułem zmiany trzeba korygować soft, bez korekty silnik będzie zalewany paliwem, zwiększy się spalanie. z tą różnicą,że Ty miałeś serię,a Bartek ma już zmienioną mapę doładowania Bartek-korekta softu jest wskazana ,bo program jest ustawiony pod to,co masz już w aucie
_Bartek_ Opublikowano 10 Lipca 2010 Autor Opublikowano 10 Lipca 2010 Dzięki za odpowiedzi. Teraz zadam pytanko nie z tego działu, ale może ktoś z LPG przegląda... Więc tak-wtryski 320ccm nie zmienią nic, jeśli od 400km jeżdżę na gazowni, rajt? A czy da się wstawić odpowiednio większe wtryski do gazu? (reduktor do 350 KM już mam zamontowany) Chodzi mi o to, że jeśli komp LPG czyta dane z kompa benzyny to bierze pewnie i dawkę paliwa na wtryskach. Przy zmianie wtrysków na większe i odpowiednim przeprogramowaniu komputera benzynowego, komputer LPG "nauczy" się od niego większych dawek? Pzdr
moskal Opublikowano 13 Lipca 2010 Opublikowano 13 Lipca 2010 teraz masz zamontowane lpg , zrobiony soft i wszystko jest ok , nie przełącza sie przy depnięciu na lpg ???? jesli wszystko ok to po zmianie wtrysków Pb na 320cc i korekcie softu nic nie powinno sie z lpg dziać , sprawdzisz to wyjeżdżając na ulice i wstawieniu w piz*e jak sie nie przełączy na Pb to ołrajt , jak sie przełączy to wymianka
Rekomendowane odpowiedzi