Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] 1.8T Zapłon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie walcze z zapłonem w audi A4 1.8T AEB po zrobieniu logów są różne wartości na trzech cylindrach na jednym jest OK ,świece NGK platynowe czy jest jakaś możliwość korygowanie zapłonu prosze o odpowiedz[br]Dopisany: 10 Lipiec 2010, 21:22_________________________________________________http://rtnet.pl/vaglog/arturchochowki_7054.html

Opublikowano

ja tez mam cofanie zaplonu na dwoch cylindrach dlatego jestem umuwiony na oscyloskop zeby sprawdzic czujnik stukowy..a cofniety zaplon to zamula :confused4:

Opublikowano
  • Autor

no właśnie jest coś nie tak, panowie powiedzcie mi czy jest jakaś możliwość tego naprawienia[br]Dopisany: 11 Lipiec 2010, 12:53_________________________________________________panowie jak rozwiązać ten problem z zapłonem?[br]Dopisany: 11 Lipiec 2010, 16:51_________________________________________________hej czy jest ktoś na forum aby mi pomógł

Opublikowano

cewki?? cewka ? zależy co u Ciebie jest.. od tego bym zaczynał... jeśli masz 4 cewki ti zamień miejscami zobacz co będzie vag pokazywał. czy zmieni się miejsce występowania błędu.

Opublikowano
  • Autor

możliwe jedną mam nową orginalną i ta może pracować dobrze a reszta jest stara

Opublikowano

ja stawiam na regulator na filtrze powietrza on jest tam chłodzony powietrzem powinien miec paste jak pod procka do kompa jak niema może sie przepalać wymień i sprawdz

Opublikowano

A stary dobry mechanik mawia - gdy padnie ci jedna cewka, od razu wymieniaj wszystkie! :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

gdy padnie ci jedna cewka, od razu wymieniaj wszystkie!

Nie po to hitlerowcy wymyślili vag`a żeby wymieniać pół auta przy padniętym jednym elemencie . :decayed:

Opublikowano

I tu sie mozesz mylic kolego, gdyz kazdy Audi-fan wie, gdy zaczynaja padac cewki, to istnieje duuuze prawdopodobienstwo, ze po pierwszej, padnie kolejna, potem kolejna, a za jakis czas kolejna.

Zatem przy jednej robocie wymienia sie wszystkie, i autko smiga jak nowe. :gwizdanie:

Opublikowano

I tu sie mozesz mylic kolego, gdyz kazdy Audi-fan wie, gdy zaczynaja padac cewki, to istnieje duuuze prawdopodobienstwo, ze po pierwszej, padnie kolejna, potem kolejna, a za jakis czas kolejna.

Zatem przy jednej robocie wymienia sie wszystkie, i autko smiga jak nowe. :gwizdanie:

i tu cie zaskocze bo wymienilem jedna cewke 20.000km temu a reszta pieknie smiga do teraz :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:[br]Dopisany: 22 Lipiec 2010, 14:31_________________________________________________

panowie jak rozwiązać ten problem z zapłonem?

hej czy jest ktoś na forum aby mi pomógł

:vaglogi: :vaglogi: :vaglogi: :vaglogi: :vaglogi: :vaglogi: :vaglogi: :vaglogi: :vaglogi: :vaglogi: :vaglogi: :vaglogi: :vaglogi: :vaglogi: :vaglogi: :vaglogi: :vaglogi:

Opublikowano

i tu cie zaskocze bo wymienilem jedna cewke 20.000km temu a reszta pieknie smiga do teraz :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

i tej wersji się trzymajmy :gicior:

Opublikowano
  • Autor

w moim przypadku puściła uszczelka pod klawiaturą i do jednej cewki dostał sie olej więc wymieniłem tylko jedną, koledzy a logi zapłonu są na początku wątku[br]Dopisany: 28 Lipiec 2010, 11:47_________________________________________________

w moim przypadku puściła uszczelka pod klawiaturą i do jednej cewki dostał sie olej więc wymieniłem tylko jedną, koledzy a logi zapłonu są na początku wątku