Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BEX] Uszczelka pod zaworami a spadek mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich ,mam pytanko czy puszczalaca olej uszczelka pod pokrywa zaworowa morze byc przyczyna spadku cisnienia-mocy samochodu?z gory dzienki za porady

Opublikowano

wątpie .. czy aby napewno jedziłeś z prawidłowym stanem oleju bo jak nie to turbo kaput i z tąd zamulenie jażeli takie masz no a wogóle dużo ci tego oleju cieknie?

Opublikowano

Moze to bys przyczyna oslabienia, gdyz w silnikach BoschMotronic Audi potrzeban jest dosc duza kompresja, zatem korek (musi byc zakrecony) i pokrywa zaworow musi byc szczelna.

Ale polecam upewnic sie, z to spod niej kapie olej. :hi:

Opublikowano

witam wszystkich ,mam pytanko czy puszczalaca olej uszczelka pod pokrywa zaworowa morze byc przyczyna spadku cisnienia-mocy samochodu?z gory dzienki za porady

Ostatnio wymieniałem tą uszczelkę bo też mi puszczała olej, ale nie zauważyłem żeby przez to samochód gorzej się zbierał.

Sprawdzałeś katalizator? W moim po zmianie na nowy samochód jeździ zdecydowanie lepiej. Stary kat był tak wypruty że wszystko w nim latało.

Opublikowano

witam ponownie wszystkichroszke i dzieki za poradki .jutro zmieniam ta uszczelke i mam nadzieje bedzie lepiej ,co do tego katalizatora to niewiem czym dokladnie sie to objawia ze jest ;kaput" z tym spadkiem mocy to to jest bardziej lekkie oslabienie niz drastyczny spadek mocy wiec ludze sie na to uszczelke,a co do takiego katalizatora to za ile taki jest dostepny do tego modelu -czy ktos wie? no i pompa paliwa czasem lekko buczy wiec to tez moze byc jakas tam przyczyna oslabienia.no ale kto inny mi tez mowil ze jak pompa siada to odrazu a ona juz troszke czasu buczy

Opublikowano
:vaglogi: koledzy przestańcie kombinować..... trzeba podpiąć auto pod komputer zrobić logi dynamiczne i z bani, wiele rzeczy mogło się zesrać np przepływka, turbina może być nieszczelny dolot i wiele innych usterek :vaglogi: