szermi Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 Ludzie pomóżcie, byłem na sprzawdzeniu komputerwoym tempomatu. Jest aktywowany w silniku, czujniki za przeproszeniem pedałów też działają w komputezre pokazuje że tempomat załącza się. A w efekcie nie działa. Komputer nie podaje żadnych błędów. Pomóżcie
steve69 Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 Przy żadnej prędkości nie działa A wcześniej działał? Czy może sam go sobie teraz dokładałeś? Tempomat powinien być zadeklarowany nie tylko w 01 - Engine ale też w 16-Steering wheel. -- Pozdrawiam. Sławek
szermi Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Opublikowano 14 Lipca 2010 komputer pokazuje że manetka działa i daje sygnał. Gość coś wspominał żeby wgrać na nowo oprogramowanie sterownika. Ale jestem sceptyczmnie nastawiony. Umówiłem się w serwisie audi. Zobaczymy moż ecoś poradzą
letallec Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 komputer pokazuje że manetka działa i daje sygnał. Gość coś wspominał żeby wgrać na nowo oprogramowanie sterownika. Ale jestem sceptyczmnie nastawiony. Umówiłem się w serwisie audi. Zobaczymy moż ecoś poradzą Raczej Cie oskubią Moze spróbuj jeszcze podjechac na lokalnego spota. W Krakowie jest dosc silna ekipa
szermi Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Opublikowano 20 Lipca 2010 Już oki działa ekktryk był cienki a i chyba uprawnienia ma tylko do 3,5 v W cztery godziny nie mógł się uporać co innemu zajęło 15 minut. Mogę polecić jakby co oczywiście tego dobrego
szermi Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Opublikowano 20 Lipca 2010 ten pierwszy nie zauważył i twierdził że czujnik sprzęgła ( fachowo przełącznik sprzegła w audi się nazywa) jest okey i problem w oprogramowaniu sterownika. a drugi wsadził na kompa i pokazało mu że tempomat ma błąd sygnału czy coś takiego ale pokazało też że sprzęgło jest na 100 czyli tak jakby było wciśnięte cały czas, no to torpeda do serwisu audi zakup czujnika 57 zł i 15 minut i gotowe. działa :> dodam tylko że 4 godziny sie gość mordował a ja mu mówiłem żeby czujnik sprawdził no i się upierał że wszystko jest okey
akjam Opublikowano 20 Lipca 2010 Opublikowano 20 Lipca 2010 Ja też miałem problem z czujnikiem sprzęgła i to jest najczęstszy powód niedziałającego tempomatu.
Rekomendowane odpowiedzi