Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Numer łożyska w kole pasowym pompy klimy PILNIE potrzebny !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jak w temacie. Objawy: gdy klima jest na econ to slychac spod maski trzaski, gdy klima jest zalaczona wszystko ladnie pracuje. Diagnoza to łozysko, na dodatek posiadam na stanie pompe klimy do pasata z 2008 r i zastanawiam sie czy wystarczy przelozyc lozysko, czy tez sie one beda roznic. Ewentualnie wiecie moze gdze mozna kupic takie lozysko ?

Dodam, ze przy mojej pompie nie wystepuje sprzegielko klimatyzacji tylo cale kolo pasowe za 640 zł

Opublikowano

ja mam 2.5 tdi 179ps i udało mi się dostać koło pasowe chyba z łożyskiem nowe za 350zł. zorientuj się czy masz taki sam kompresor jak ja. Jak masz to mogę Ci takie koło załatwić nawet na fv w tej cenie.

p.s. w serwisie też mi powiedzieli 640zł

Opublikowano

Powiedz czy masz sprężarkę jeszcze po prawej stronie (str. pasażera) czy już po lewej ?

Opublikowano

W [AVF] od 19.01.2004 r. było tak jak piszesz ( sprężarka po lewej str. i jeden rodzaj koła pasowego ), kolega ma w profilu 2004 r. ale auto może mieć datę produkcji np. 20.10.2003 r. i też już to będzie rok modelowy 04

[br]Dopisany: 08 Wrzesień 2010, 18:30_________________________________________________Data prod. powyżej 19.01.2004r. dla [AVF] koło pasowe sprężarki klimy to 8E0 260 805 BA zamieniono na 8E0 260 805 BF zamieniono na 8E0 260 805 BJ zamieniono na 4F0 260 810 G cena ~ 144 €

Opublikowano

wrzuc foto kompresora, zmierz śrenice zewnętrzną oraz ile rownków jest na kole, ile PK pasek ma. Najlepiej jak byś miał foto. Mówie Ci u mnie też niby cały kompresor występuje a jednak kolo udalo mi sie kupic

Opublikowano

Jak wspomniałem wcześniej , po 19.01.2004 r. koło jest częścią wymienną , przed nie ale jak mówisz może da się coś wymyślić :wink4:

Opublikowano

Witam.

Znalazłem ten temat więc piszę tu aby nie zaczynać nowego.

Potrzebuję wymienić sprzęgło kompresora klimy (dziwne dźwięki przy wył. klimie) i z tego co się orientuje to samo sprzęgiełko nie występuję, tylko z całym kołem pasowym?

robert. z tego co rozumiem jeżeli moje A4 jest z 2004 występowało jedno zamienne koło pasowe?

Pytam się ponieważ w etce występują 3 numery koła pasowego, i teraz pytanie jakie będzie do mojej?

I co wchodzi w skład koła: łożysko, sprzęgło i koło tak?

Opublikowano

Witam.

Znalazłem ten temat więc piszę tu aby nie zaczynać nowego.

Potrzebuję wymienić sprzęgło kompresora klimy (dziwne dźwięki przy wył. klimie) i z tego co się orientuje to samo sprzęgiełko nie występuję, tylko z całym kołem pasowym?

robert. z tego co rozumiem jeżeli moje A4 jest z 2004 występowało jedno zamienne koło pasowe?

Pytam się ponieważ w etce występują 3 numery koła pasowego, i teraz pytanie jakie będzie do mojej?

I co wchodzi w skład koła: łożysko, sprzęgło i koło tak?

daj VIN na PW to spróbuję Ci pomóc jakie potrzebujesz (nie wiem czy jeszcze to działa , codziennie coś "kombinują" z ETKĄ :wallbash: )

Opublikowano

witam,

jak pisałem powyżej, posiadam a4 z końcówki 2003r model 2004. U mnie też był problem z kołem od klimy..

i jednak udało mi się je zakupić w zamienniku w hurtowni Inter Cars

kod produktu to: KTT040025

producent: THERMOTEC

opis techniczny: Sprzęgło kompletne kompresora klimatyzacji DENSO Audi A6 Śr. 110mm 4pk