Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 1.8T (AEB) vs. Astra G OPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie jak wypadną te dwa auta w rywalizacji 1/4 m ? :)

Opublikowano

Astra G to np 2006 rok ? powiem Ci, że miałem przyjemność tym się przejechać i jest :piroman: , ta którą jechałem była po lekkim programie na 315PS i myślę że 1.8T w serii nie ma najmniejszych szans, bardziej do eSy bym to porównywał bo autko naprawdę zasuwa

97617219.png

Uploaded with ImageShack.us

45015206.png

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

astra g opc:

astra02g5gr.jpg[br]Dopisany: 28 Lipiec 2010, 18:45_________________________________________________na poczatku miala 2.0 160KM

potem byl tam wkladany "let" 2.0T i mial 200KM

Opublikowano

najpierw zobacz co to astra G a później pisz i wklejaj foty :kox:

Jak w temacie jak wypadną te dwa auta w rywalizacji 1/4 m ?

tak że ja TDIkiem robię go i wącha batorego, silnik tam ma 2,0 16V (X20XER)

a jeśli mówimy o silniku 2,0 16VT (Z20LET) to paździoch 1,8t + wirus zrobi bez problemu (byłem kilka razy świadkiem takiego pojedynku)

Opublikowano

let byl tez klepany w calibrach turbo ;)

ogolnie to tez niezly silnik do dlubania .... jak na opla

Opublikowano

Calibry i vectry 2000 miały takie silniki c20let 204KM + dołączany napęd na 4 koła. W tak lekkim samochodzie podobno robi to wrażenie :naughty: Niestety mało jest samochodów ze sprawnym napędem na wsie kółka bo tylne dyfry padają, a że można jeżdziźć z napędem tylko na jedna oś wiec mało kto to naprawia.

Opublikowano

Calibry i vectry 2000 miały takie silniki c20let 204KM + dołączany napęd na 4 koła. W tak lekkim samochodzie podobno robi to wrażenie :naughty: Niestety mało jest samochodów ze sprawnym napędem na wsie kółka bo tylne dyfry padają, a że można jeżdziźć z napędem tylko na jedna oś wiec mało kto to naprawia.

ktory jest lekki? calibra?

Opublikowano
klubowicz

z poczuciem humoru w przeciwieństwie do Ciebie :tongue4:

:fool:

ok czyli to co ja wkleiłem nie jest astrą G OPC , ale też jest astrą i też OPC, nie wiedziałem, że to taka różnica w motorach jest pomiędzy tymi modelami bo jest spora a zdjęcia niech zostaną bo to fajna furka :kox:

Opublikowano

ktory jest lekki? calibra?

Calibra wazy jakieś 1100-1200 a audi 1450 jak dobrze pamiętam. Mam jeszcze opla vectrę i jest dużo lżejsza niż audi.