Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Odwrotnie działające przyciski nawiewów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po wciśnięciu przycisku nawiewu górnego, powietrze leci nawiewem dolnym i na odwrót. Czasem też nie działa centralny nawiew (chyba zależnie od uruchomienia samochodu).

Ktoś się z czymś takim spotkał i wie co mu dolega?

Opublikowano

a może masz przyciski pomienione :cool1:

Opublikowano

Przez prawie 2 lata było dobrze, nie grzebane. Ostatnio czyszczony był parownik i nagrzewnica, sprawdzone silniczki - w środku jak nowe. Wszystko poskładane jak należy, na swoim miejscu (wcześniej oznaczone było wszystko i porobione zdjęcia). [br]Dopisany: 23 Lipiec 2010, 15:18_________________________________________________Nikt się nie spotkał z takim przypadkiem?? Próbowałem jeszcze z adaptacją i nic... Centralny działa normalnie, tylko te dwa coś nie tak... Nawet jak wcisnę mocny nawiew na szybę przednią (przycisk w lewym górnym rogu) to wieje na nogi, zamiast na szybę :blink:

Opublikowano

Kolego, mam podobnie, daje nawiew tylko na przednią szybę a tu gdzieś po nogach śmiga powietrzem, nasuwa mi to myśl bo byłem ostatnio podpiąć komp do VAGa i wyszło że chyba sterowanie silniczkiem ( czy coś takiego ) jest nie tak, ( w sensie błąd tego typu pokazało) może to ma wpływ na to którędy przedostaje się powietrze, bo jeśli silniczek od sterowania przegrodami nawiewu nie działa poprawnie to wtedy będzie wiać gdzie chce, pojadę jeszcze raz do znajomego może znajdzie chwilę by podłączyć jeszcze raz :wink4:

Opublikowano

U mnie błędów nie pokazywało... Czekam niecierpliwie na inforomacje :good:

Opublikowano

Sprawdź kody klimatronika, a jak nic nie pokaże to połączenia. Najlepiej odkręcić schowek i sprawdzić jak chodzą i które silniczki.

Opublikowano

kolego a sprawdź sobie numery na silniczkach tych założonych a tych na zdjęciu bo właśnie tak sie dzieje jeżeli np końcówka jest 028 a było 026. jeśli wszystko jest ok to albo ktoś kombinował coś przy panelu albo panel sam od siebie zaczyna odmawiać posłuszeństwa

Opublikowano

No to dzisiaj znalazłem czas, rozebrałem konsolę środkową wyjmując ten plastik z nawiewami na nogi (łatwiej mi było odkręcić silniczek od strony kierowcy) i zamieniłem miejscami silniczki: nogi/odmrażanie i ciepło/zimno (tutaj o dziwo działało wszystko normalnie). Nie wiem jak ja to kiedyś oznaczyłem, ale one były nie na swoich miejscach :kox: Teraz wszytko wieje jak należy. A i u mnie wszystkie silniczki są takie same, mają chyba trochę pod innym kątem ułożone te "bumerangi", do których przyczepia się sztangi klap.